STSL | Tam anlamıyla zaman kaybı..

Süper Lig'de altıncı hafta karşılaşmasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi evinde ağırlayan Galatasaray sahadan golsüz eşitlikle ayrılarak, ligin 6. haftasında 4. maçında da puan kaybı yaşadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Radamel Falcao'nun attığı gol ofsayt nedeniyle iptal edilirken, Mario Lemina'nın yerde kaldığı pozisyon net penaltı olmasına rağmen hakem Cüneyt Çakır uzun bir süre önce gerçekleşen pozisyonu bahane ederek penaltıyı da vermedi. 

Ali Sami Yen Stadı'nda tamamen dolu tribünler önünde oynanılan karşılaşmada Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, yabancı oyuncu kuralı nedeniyle Jean-Michael Seri ve Florin Andone'yi tribüne gönderirken, zorlu derbide ideal kadrosuna yakın bir onbir tercih etti. Muslera'nın önünde savunma dörtlüsü olarak Mariano - Marcao - Luyindama - Nagatomo, orta alandaki merkez üçlü Nzonzi - Lemina - Belhanda ve kanat forvet rolünde Babel - Feghouli ikilisinin önünde tek forvet Falcao olarak sahaya dizilen takımımız taraftarının da desteğiyle birlikte maça ön alanda baskı yapma arzusuyla başladı ancak ilk 5 dakikada topa hakim olarak sakin kalan taraf Fenerbahçe oldu. Karşılaşma öncesinde kadrolar açıklandığında Fenerbahçe adına bazı sürprizler vardı. Ersun Yanal'ın derbideki kadro tercihi kalede Altay, dörtlü savunmada Dirar - Zanka - Jailson - Isla ve orta alanda Emre - Gustavo - Max Kruse üçlüsünün yanı sıra kanatlarda Ozan ve Tolga'nın önünde tek forvet olarak Vedat Muriqi şeklinde oldu. Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümü tamamen orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, Fenerbahçe özellikle hava toplarında Vedat Muriqi - Max Kruse ikilisinin indirdiği topları yerden hızlı bir şekilde Mariano'nun olduğu kanadı kullanmaya çalıştı ancak bunlarda da pek etkili olamadı. Galatasaray adına maçtaki ilk şut 21. dakikada Mario Lemina'dan geldi. Gabonlu oyuncu ceza sahası dışından kaleyi yokladı, yerden seken top direk dibine doğru süzülürken kaleci Altay son anda dokundu ve kornere gönderdi. Dakikalar 28'i gösterdiğinde Falcao'nun nefis pası sonrasında ceza sahası çizgisi üzerinde topla buluşan ve ayağının dışıyla kaleye vuran Lemina ile gole çok yaklaştı Galatasaray ancak genç kaleci Altay bu pozisyonda da başarılı oldu. Mücadeledenin ilk yarısındaki en net gol pozisyonu belkide 41. dakikada yaşandı. Vedat Muriqi'nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Tolga Ciğerci'nin sağ ayağının içiyle uzak direğe doğru yaptığı vuruş, az farkla dışarıya gitti. Mücadeleye çene kemiğindeki kırık nedeniyle maskeyle başlayan Younes Belhanda dakikalar 42'yi gösterdiğinde maskesini çıkartıp yedek kulübesine verirken, devre sonuna kadar bu şekilde devam etti. Karşılaşmanın ilk yarısında başka pozisyon olmadı ve devre golsüz eşitlikle tamamlandı. 

İlk yarı sona erdiğinde Galatasaray adına istatistikler dikkat çekiciydi. Mücadelenin ilk 45 dakikasını %53 topla oynama oranıyla tamamlayan takımımız, 225 pas denemesinin 177'sinde isabet sağlarken, takım halinde %79 pas isabeti oranına ulaştı.Galatasaraylı oyuncular rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %53'ünde ayakta kalan tarafta olurken, 8 kez faul düdüğüyle oyun durdu. İlk yarıda ceza sahası içerisinde Falcao'yu topla buluşturamama sorunumuz devam etti ve Kolombiyalı oyuncu toplam 20 kez topla buluşmasına karşın sadece 1 kez ceza sahası içerisinde topla buluşabildi. Devrenin en dikkat çeken istatistiği ise 13 ikili mücadelede sadece 2 kez kazanan Yuto Nagatomo'ya ait oldu. Japon sol bek devrenin en çok ikili mücadele kaybeden ismi olurken, 23 yaşındaki Brezilyalı savunma oyuncumuz Marcao ise rakipleriyle girdiği 10 ikili mücadelenin 9'unda ayakta kaldı. Galatasaray devreyi 4 şut denemesinde 3 isabet bularak tamamlarken, bu şutların 2'sinde Mario Lemina imzası vardı. 

Karşılaşmanın ikinci yarısına başlamadan önce Fenerbahçe tarafında bir değişiklik gerçekleşti ve Isla'nın yerine Deniz Türüç oyuna dahil oldu. Bu değişiklik sonrasında Ozan Tufan savunmanın sağına geçerken, Deniz de ön tarafta görev aldı. Karşılaşmanın 51. dakikasında Mariano'nun pasında Radamel Falcao ceza sahasına girer girmez çaprazdan kaleye çok sert vurdu ve top ağlarla buluştu ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırmıştı. VAR'dan gelen onay doğrultusunda ofsayt kararı nedeniyle gol iptal edildi. Karşılaşmanın 55. dakikasında ise bu derbiyi Galatasaray'ın neden kazanamayağını net şekilde görmüş olduk. Mario Lemina rakibinin müdahalesiyle ceza sahasında yerde kalmasına karşın Cüneyt Çakır önce devam ettirdi, ardından da VAR incelemesine gitti. Yardımcılarıyla uzun süre konuşan Çakır, teşrif edip penaltı pozisyonunu izlemeye gitti ve penaltı pozisyonundan yaklaşık 1 dakika evvel Babel'in rakibiyle girdiği ikili mücadelede eline çarpan topa "elle oynama" kararı vererek vermesi gereken penaltıyı da iptal etti. Pozisyonun ardından Lemina yerini Ömer Bayram'a bırakırken, bu sezon yükselen form grafiğiyle birlikte orta sahada görev alan Ömer merkez orta sahada sol iç pozisyonuna geçti. Karşılaşmada dakikalar 60'ı gösterdiğinde Galatasaray özellikle hücumda rakip kaleye hızlı gitme konusunda sıkıntılar yaşamaya başladı ve 66. dakikada Sofiane Feghouli yerini Emre Mor'a bıraktı. Her ne kadar Galatasaray'da iki hızlı oyuncu değişikliği yapılmış olsa da bu değişiklikler karşılaşmanın sonuna kadar pek bir reaksiyon vermedi ve Galatasaray özellikle rakip ceza sahasına girmekte oldukça zorlandı. Galatasaray adına mücadelenin 70'ten sonra maçın son saniyesine kadar olan dönemi tamamen kontrolsüz, plansız ve ne olduğu belirsiz bir oyuna döndü. Savunmadan uzun topla doldur - boşalt oynayan ve seken topları toplamaya çalışan takımımız bu isteğinde başarılı olamadı ve rakip kalede hiç pozisyon bulamadı. Pozisyon bulamadığı gibi karşılaşmanın son 4 dakikasına girildiğinde Radamel Falcao yerine Adem Büyük oyuna dahil oldu ve maç içerisinde bir dönem orta sahada sağ iç oynayan Ryan Babel forvet pozisyonuna geçti. Karşılaşmanın ikinci yarısında rakip kaleye isabetli bir şut atamayan Galatasaray az daha son saniyede kalesinde golü görüyordu. Savunmanın arkasına atılan uzun topa koşan Kruse, ceza sahası çizgisine kadar çıkan Muslera'nın üzerinden kafa vuruşunu yaptı ancak Luyindama topu kontrol etti. Devam eden pozisyonda tehlikenin büyümesini önlemeye çalışan Luyindama - Muslera ikilisi topu taca vurmayı akıl etti ve tehlikeyi uzaklaştırdı. Bu pozisyonun ardından Cüneyt Çakır mücadelenin son düdüğünü çaldı ve Galatasaray evinde ağırladığı ezeli rakibiyle golsüz berabere kaldı. 

Teknik direktör Fatih Terim'in cezasının sona erdiği karşılaşmada Galatasaray'da yardımcı antrenör Levent Şahin yaptığı son dakika değişikliği ile dikkat çekti. Galatasaray ezeli rakibi karşısında 90 dakika sonunda %52 topla oynama oranına sahip olurken, toplamda 5 şut denemesinde 3 kez isabet buldu. 404 pas denemesinin 305'inde başarılı olan ve takım halinde %75 isabetli pas ortalamasını yakalayan Galatasaraylı oyuncular rakip ceza sahasında sadece 6 kez topla buluşabildi. Galatasaray ayrıca maç boyunca yaptığı 11 orta denemesinde sadece 1 isabet buldu ve 4 kez de köşe vuruşu kullandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0