Alvaro Benito: 4 kritik nokta!

Şampiyonlar Ligi'nde grubunun üçüncü maçında Real Madrid'i ağırlayacak olan Galatasaray'da camia maç için geri sayıma geçerken, İspanyolların dünyaca ünlü gazetesi AS'ın yazarı Alvaro Benito takımımız hakkında özel bir yazı kaleme aldı. 

AS Gazetesi'nde yer alan içerikte Real Madrid teknik heyetinin Galatasaray karşısında dikkat etmesi gereken noktaları sıraladı. Benito'ya göre maçın kaderini belirleyecek olan 4 kritik noktasına değinen İspanyol yazar, takımımızın saha içindeki baskılı oyununun yanı sıra taraftarın da zorlu bir atmosfer yaratacağına da değindi. 

1) YÜKSEK BASKI
Zidane, karşısında sahasında çok güçlü olan bir Galatasaray görecek. PSG'ye yenilmeden önce evinde 11 maçlık yenilmezlik serisi olan Galatasaray, defansif anlamda çok ciddi şekilde sertliğe başvuruyor ve boğucu pres uyguluyor.

2) FİZİKSEL GÜÇ
Galatasaray'ın fizik olarak güçlü bir takımı var ve maçı bu noktaya taşımayı seviyorlar. Nzonzi'nin olması da bunu güçlendiriyor. Takımı öne yerleştirip baskı hattı oluşturuyorlar. Eğer topu kapabilirlerse, bu onlar için önemli bir avantaj doğuruyor ancak defansif hattın önde olması da, arkasında boşluklar doğuruyor.

3) GOL SIKINTISI
Fatih Terim'in öğrencileri çok gol yemiyor ancak aynı zamanda rakibi tehdit etmekte sorun yaşıyor. Şu andaki tüm takımlar arasında, Şampiyonlar Ligi'nde gol atamayan tek takım Galatasaray.

4) DERİNLİK
Zidane'ın en önemli kelimesi; derinlik. Defansı önde değil, derinde kurması gerek Fransız antrenörün. PSG, defansın arkasına sarkarak gerçekten zarar verdi. Falcao'nun sakatlığında Andone 11'de olacak ve bu konuda Madrid savunmasına bir hayli sıkıntı yaratabilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0