Fatih Terim: Real Madrid maçı bir şans

Şampiyonlar Ligi üçüncü maçında Galatasaray, Real Madrid'i konuk edecek. Ali Sami Yen'de oynanacak zorlu mücadele öncesinde teknik direktör Fatih Terim, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Real Madrid maçının bir şans olduğunu ifade eden Terim, İspanyol devinin bazı defansif problemleri olduğunu da söyledi. 

BİZİM İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ 
Grup sıralamasında en kritik maçlardan biri olarak görünüyor bu maç. İspanyol basını dahil olmak üzere tüm dünya Real Madrid'in grupta 4. sırada olmasına alışkın değil. Adınız Real Madrid olunca tepkiler de buna göre büyüyor. Bizim için de çok önemli bir maç, kazanıp ya da kaybettiğimiz zaman neler olacağını biliyoruz. 

ZIDANE İSMİNİN TARTIŞILIR BİR TARAFI YOK 
Açıkçası ben Zidane isminin dünya futbolunda tartışılır bir tarafının olduğunu düşünmüyorum. Tüm takımlarda zaman zaman böyle şeyler olabilir. Büyük takımlarda bunlar yaşanabilir. Zidane'ın bunların altından kalkabilecek bilgi ve birikime sahip olduğunu düşünüyorum. Zidane isminin tartışılabilecek bir isim olduğunu düşünmüyorum. Bizden sonra El Clasico'nun ertelenmesi de mental olarak onları rahatlatmıştır. Real Madrid'in mutlaka ama mutlaka konfor alanın dışına itmeliyiz. Ne zaman oyunu kontrol edeceğiz, ne zaman topu rakibe bırakıp geçiş hücumlarına geçeceğiz bunları iyi planladık.

REAL MADRID'İN BAZI DEFANSİF PROBLEMLERİ VAR
Oyunun her yönünü çok iyi oynayabilen bir takım Real Madrid. Top bizdeyken bazı defansif problemleri var, buna itiraz etmiyorum ve bunu iyi değerlendirmeliyiz. 10 kişiyle bile oynadığında rakip ciddiyet olmadığında neler olabileceğini görüyorsunuz. Topun kendisinde olmasını sağlayabilen takım. Böyle takımlara karşı 1 saniye bile oyunun dışında tutamazsınız kendinizi. Bizim kendi sıkıntılarımızı bu maçta yapmamamız gerekiyor. Merkezde yapılan top kayıpları bu maçta çok sıkıntı yaratabilir. Dikkat etmeliyiz. Tehlikeli bir takım her zaman Real Madrid. Dediğim gibi başlangıçla beraber, 90 dakikayı çok çok dikkatli oynamamız gerekiyor.

REAL MADRID İLE OYNAMAK BİR ŞANSTIR 
Böyle maçlarda her zaman oyuncularıma bunu söylerim, Real Madrid gibi takımlarla oynamak her zaman şanstır. Oyuncularımızın kendini göstermesi, bütün dünyanın bu maçı seyretmesi onları podyuma çıkarıyor. Onların kendini ifade etmesi gerek. Real Madrid gibi takımlara mağlup olursanız da kimse sizi eleştirmez. PSG maçından sonra bile Galatasaray seyircisi tribüne çağırdı ki bu tribünlerin son dönemde yaptığı bir şey değil. Oyuncunun bunu değerlendirmesi lazım, bu tip maçlar oynayarak kazanılır. Real Madrid olur, Barcelona olur, PSG olur, Manchester olur. Her zaman gelmez, geldiği zaman da iyi değerlendireceksin. Güncel değeri 1 milyarın üstünde olan ikinci bir takımla oynuyoruz, aşağı oynamıyoruz zaten.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0