UCL | Kaybedecek ne var ki?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının ilk yarısı sona ermek üzere.. Geride kalan 2 maçta 1 puan alan iki takımın mücadelesine sahne olacak karşılaşmada Galatasaray, evinde İspanyol devi Real Madrid'i ağırlayacak. İspanyollar için kazanmaktan başka hiç bir alternatif yok ancak bizim de kolay pes etmeye niyetimiz yok. "Azdan az, çoktan çok gider." şeklinde oynanacak olan karşılaşma 22 Ekim Salı akşamı Ali Sami Yen Stadı'nda oynanırken İtalyan hakem Daniel Orsato'nun yöneteceği karşılaşma öncesinde iki takımın son durumu, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

ŞAMPİYONLAR LİGİ: 2 MAÇTA 1 PUAN
2019-2020 sezonunda Avrupa'nın bir numaralı kupasında A Grubu'nda mücadele eden Galatasaray, grup aşamasında İspanyol devi Real Madrid ile birlikte 2 maç sonunda 1 puana sahip bulunuyor. Averajla üçüncü sırada yer alan Fatih Terim'in öğrencileri, grubun ilk maçında Brugge deplasmanından golsüz eşitlikle dönerek ilk puanını hanesine yazdırırken ikinci maçta Fransız devi PSG karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen sahadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı. Bu sezon Zinedine Zidane önderliğinde yeniden Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak için yola çıkan İspanyol ekibi Real Madrid ise grubun ilk maçında Paris deplasmanında sahada hiç bir varlık gösterememiş ve Angel Di Maria'nın yıldızlaştığı karşılaşmada sahadan 3-0 mağlup ayrılmıştı. Grubun ikinci maçında ise İspanyollar için büyük bir sürpriz vardı. Santiago Bernabau'da ağırladığı Club Brugge karşısında 2-0 geriye düşen Madrid, taraftarının protestoları eşliğinde kayda değer bir geri dönüşe imza atarak sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve gruptaki ilk puanını elde etti.

UZUN SÜREN HASRET: AVRUPA'DA GALİBİYET
Türk futbol tarihinin Avrupa Kupaları'ndaki en başarılı kulübü olan Galatasaray, son yıllarda eski günlerini mumla aratıyor. Avrupa Kupası'nda oynadığı son 9 karşılaşmada galibiyet elde edemeyen Galatasaray, geçtiğimiz sezon Lokomotiv Moskova karşısında grubun ilk maçında aldığı 3-0'lık galibiyetin ardından 3 beraberlik - 6 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bu aynı zamanda Galatasaray'ın mücadele ettiği Avrupa Kupası maçlarında son 17 maçtaki tek galibiyet olmuştu. Galatasaray'ın özellikle Avrupa Kupası'ndaki formsuz gidişi sadece bununla sınırlı değil. Avrupa Kupaları'nda çıktığı son 28 maçta sadece 2 kez kazanan Galatasaray, bu karşılaşmalarda 17 kez sahadan mağlubiyetle ayrılırken, 9 kez eşitlik bozulmadı.

AVRUPA KUPASI'NDA 100'E BİR KALA
Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 16. kez grup aşamasında mücadele eden Galatasaray, kulüp tarihinde bugüne kadar 281 resmi karşılaşmada sahne aldı. Fatih Terim'in öğrencileri bugüne kadar Avrupa Kupası'nda oynadığı 281 karşılaşmada 99 galibiyete uzanırken, 74 beraberlik ve 108 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Avrupa Kupası maçlarında bugüne kadar 376 kez gol sevinci yaşayan Galatasaray, bu maçlarda kalesinde gördüğü 415 gole engel olamadı.

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde bugüne kadar 74 kez Avrupa Kupası mücadelesine çıkan Galatasaray, bugüne kadar 30 galibiyet - 28 mağlubiyet ve 16 beraberlikle sahadan ayrıldı. İmparator'un yönetiminde rakip filelere 103 gol bırakan Galatasaray, kalesinde de aynı sayıda gol gördü.

EN KÖTÜ İKİNCİ HÜCUM PERFORMANSI
Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında geride kalan 2 maç sonunda Galatasaray, gruplarda yer alan 32 takım arasında en kötü ikinci hücum performansına sahip bulunuyor. Club Brugge ve PSG maçlarında rakip kaleye toplam 17 şut denemesi yapan takımımız, 15 şut denemesi yapan Dinamo Zagreb'in ardından en kötü ikinci takım konumunda.. Maç başına rakip kaleye 8.5 şut ortalaması yakalayan Galatasaraylı oyuncular, bu denemelerin yalnızca 2'sinde isabet bulabilarak bu alanda ise son sırada yer aldı.

Real Madrid ise iki grup maçında toplam 37 şut denemesiyle bu alanda turnuvanın en çok şut atan 3.takımı konumunu İngiliz ekibi Manchester City ile paylaşıyor. Zinedine Zidane'ın öğrencileri maç başı rakip kaleye 18.5 şut ortalaması yakalarken, bu şutların yalnızca 6 tanesinin kaleyi tutması da dikkat çeken bir diğer istatistik olarak karşımızda.. İspanyol ekibi bu alanda son sıradaki Galatasaray'ın ardından 5 şutla kaleyi bulan Leverkusen'in ardından 6 şutla Club Brugge - Valencia - Genk ve Kızılyıldız ile birlikte alt sıraları paylaşıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde rakip kaleyi tabir-i caizse ablukaya alan tek takım Bayern Münih. Alman ekibi gruptaki 2 maçta toplamda 55 şut denemesi yaparken, rakip kaleye 21 kez isabet buldu ve 10 gol kaydetti.

KAFA KAFAYA: PAS TAKIMLARI
Galatasaray grup aşamasında oynadığı 2 maçın sonunda toplamda 1031 pas denemesi yaparken, Dortmund - Valencia - Inter gibi takımları geride bıraktı. Bu pas denemelerinin %79'luk kısmında isabet bulan Fatih Terim'in öğrencileri ayrıca %51 topla oynama oranına sahip olurken, maç boyunca 29 dakika topa sahip olan tarafta oldu. Bu sezon pas oyunu oynamaya çalışan Galatasaray'da ise bu alanda öne çıkan isim Steven Nzonzi oldu. Fransız yıldız oyuncu 151 pas denemesinin 131'inde isabet buldu ve %87 başarılı pas oranıyla takımımızda öne çıkan isim oldu.

Real Madrid ise grupta geride kalan 2 maçta 1335 pas denemesi yaparken, 1160 kez isabet bularak %87'lik pas isabeti ortalaması yakaladı. Zidane'ın öğrencileri ayrıca %58 topla oynama oranıyla turnuvanın en iyi 7. takımı olarak bulunuyor.  İspanyol devinin bu alanda en iyi oyuncusu ise Toni Kroos. Grupta 2 maçta 189 pas denemesi yapan ve bunların 169'unda isabet bulan Alman yıldız, turnuvada da istatistik tablosunda 8. sırada yer alıyor. Toni Kroos ayrıca 12 orta denemesinin 6'sında da isabet bularak takımında öne çıkmayı başardı.

EN ÇOK KOŞAN İSİMLER: SERI VS KROOS
Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında iki maç geride kalırken Galatasaray adına en çok mesafe kat eden isim 2 maçta 180 dakika sahada kalan Jean Michael Seri oldu. Fildişili merkez orta saha oyuncusu 21bin 588 metre ile takımımızda öne çıkarken, 21bin 397 metre ile Steven Nzonzi ve 20bin 375 metre ile Radamel Falcao kendisini takip eden isimler oldu. Ayrıca bu 3 isim Galatasaray adına 20bin metre barajını geçen isimler olmayı başardı.

Real Madrid adına ise geride kalan 2 maçta en çok mesafe kateden isim Toni Kroos oldu. Alman dinamo 20bin 897 metre ile İspanyol ekibi adına en çok koşan isim olurken, takım arkadaşı ve hatta rol arkadaşı Casemiro da geride kalan 2 maçta 20bin 554 metre ile ikinci sırada yer aldı. İspanyol ekibinde 20bin barajını geçen başka bir isim olmazken, merkezde oynayan bu ikiliyi sağ bek Dani Carvajal ve stoper Raphael Varane takip etti.

Şampiyonlar Ligi'nde iki maç sonunda en çok koşan ismi ise Slavia Praha takımı oyuncusu Tomas Soucek oldu. Çek oyuncu iki maç sonunda 25bin metre mesafe katederken, 24bin 576 metre koşan Dortmund'un merkez orta saha oyuncusu Thomas Delaney kendisini takip etti.

2019-2020 MODEL REAL MADRİD
Geçtiğimiz sezon hem La Liga'da hem de Şampiyonlar Ligi'nde istediği sonuçlardan oldukça uzak bir performans sergileyen Real Madrid, yaz transfer döneminde kadrosuna bir çok önemli ismi dahil etti. Chelsea'den transfer edilen Eden Hazard'ın yanı sıra Frankurt'tan genç forvet Luka Jovic, Porto'nun başarılı savunmacısı Eder Militao, Lyon'un başarılı sol beki Ferland Mendy, Santos'un gelecek vaadeden genç kanat oyuncusu Rodrygo'yu kadrosuna katan İspanyol devi, ayrıca  takımın tecrübeli kalecisi Keylor Navas'ın transfer döneminde PSG'e imza atmasının ardından aynı takımdan yetenekli kaleci Alphonse Areola'yı kiralık olarak kadrosuna kattı. Transfer döneminde toplam 307 milyon Euro harcama yapan Real Madrid, sattığı oyunculardan da 130 milyon Euro gelir elde etti.

1.2 milyar Euro değerinde kadrosu bulunan İspanyol devi, bu sezon oynadığı 11 resmi karşılaşmada ise yalnızca 2 mağlubiyet aldı. Şampiyonlar Ligi'nde iki maçta galibiyetle tanışamayan Zidane'in öğrencileri, La Liga'da geride kalan 9 hafta sonunda topladığı 18 puanla ikinci sırada yer alıyor. Real Madrid, ligdeki ilk mağlubiyetini Fransız teknik adamın rotasyon yaptığı maçta hafta sonu Mallorca deplasmanında 1-0'lık skorla aldı.

Real Madrid'de sakatlıkları sebebiyle Luka Modric, Gareth Bale, Nacho Fernandez ve Lucas Vazquez karşılaşmada forma giyemeyecek isimler arasında yer alıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0