Düşündüren detay: 70'ten sonra sıkıntı!

Süper Lig'de bu sezon istediği sonuçları almaktan uzak olan Galatasaray'da çarpıcı bir detay dikkat çekti. Son olarak hafta sonu Sivasspor karşısında rakibi 10 kişi kalmasına rağmen oldukça zorlanan Galatasaray'da bu sezon bir çok maçta 70. dakikadan sonra takımın fizik durumu teknik heyeti düşündüren konuların başında geliyor.

Takvim gazetesinde yer alan habere göre; devre arasında İtalyan kondisyoner Bartali ile birlikte adeta uçuşa geçen ve fizik gücü yükselen Galatasaray'da teknik heyet bu sezon aynı performansı görebilmiş değil. Ali Sami Yen Stadı'nda taraftarı önünde 10 kişi rakibi karşısında son 20 dakikada fiziksel olarak sıkıntı yaşayan Galatasaray, özellikle geri dönüşlerde ve ikili mücadelelerde sorun yaşamıştı. Sivas karşısındaki görüntü bu sezon için ilk olmaması teknik heyetin kafasını kurcalayan konuların başında geldi. İtalyan kondisyoner Bartali'ye rağmen yaşanan bu sıkıntı baş ağrıtıyor. Fatih Terim ile teknik heyet zorlu ve kritik fikstür öncesinde bu soruna bir son için çok büyük çaba harcıyor. Terim takımın fizik gücünü 90 dakikaya yaymak için özel çalışmalar yapıyor.

Süper Lig'in ilk haftasında Denizli deplasmanında 75 ve 90. dakikalarda yediği gollerle 2-0 mağlup olan Galatasaray, evinde oynadığı Konyaspor karşısında da uzatma dakikalarında gole engel olamayarak iki puan kaybetmişti. Kayseri deplasmanında rakibi 9 kişi kalmasına rağmen 90'da gol yiyen Cimbom, bir başka deplasman maçında Malatya karşısında da 90'da kalesinde golü görüp galibiyeti kaçırmıştı. Sivas önünde de az kalsın benzer bir senaryo yaşanıyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0