Eurocup | Galibiyetle başlıyoruz!

Galatasaray Doğa Sigorta mücadele ettiği 7DAYS EuroCup'ın ilk haftasında Serie A LegaBasket ekiplerinden Dolomiti Energia Trento’ya konuk oldu. Trento kentindeki BLM Group Arena'da oynanan maçta takımımız iyi bir oyun sergileyerek 64-70 galip gelmeyi başardı.

Maçın başından itibaren etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray Doğa Sigorta maça çılgın bir başlangıç yaparak 18-0'lık bir seri yakaladı. Bu girişin ardından Ertuğrul Erdoğan'ın öğrencileri periyodun devam eden bölümünde, özellikle dış şutlarda harika bir isabet oranı yakalayarak ilk periyotu 11-32 önde kapattı. İkinci periyotta da dominat oyununu sürdüren takımımız, hücumdaki ritmiyle farkı koruyarak soyunma odasına 34-51 önde girdi. Takımımızda Whittington ilk yarıda 16 sayı, 4 ribaund, 2 asistle yıldızlaşırken, Harrison 10 sayı, Zach Auguste 6 sayı, Ege Arar 5 sayı, Emir 4 sayı, Jones 3 sayı ve Tai Webster 3 sayı şeklinde oldu.

Üçüncü çeyrekte etkili oyunuyla farkı azaltan ev sahibi ekip Trento, son periyot öncesi skoru 51-60'a getirmeyi başardı. Son periyotta ev sahibi ekip hücumdaki etkili oyunuyla farkı iyice azalttı ve skor 59-62'ye geldi. Son dakikalarda sahneye Harrison çıktı ve çok kritik üçlük isabetiyle skor 62-68 oldu. Kalan dakikalarda farkı koruyan takımımız, sahadan 64-70 galip ayrılarak EuroCup'a galibiyetle başladı. 

Aaron Harrison'un hücumda 20 sayı üreterek yıldızlaştığı karşılaşmada ilk yarının yıldızı Whittington mücadeleyi 18 sayı ile tamamlarken çift hanelere ulaşan bir başka oyuncumuz 10 sayı ile Zach Auguste oldu. Takımımızda mücadeleyi Jones 6, Ege 5, Yiğit ve Emir 4, Webster ise 3 sayı ile tamamladı.  

Galatasaray Doğa Sigorta yer aldığı D Grubu'nda Dolomiti Energia'nın yanı sıra Polonya'nın Asseco Arka, Karadağ'ın Buducnost Voli, Almanya'nın Ewe Baskets ve İspanya'nın Unicaja Malaga takımlarıyla mücadele edecek.

EuroCup'ta 2016'da şampiyon olan Galatasaray, geçtiğimiz yıl ise normal sezonda gruptan çıkmayı başaramamıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0