Henry Onyekuru için temas!

Galatasaray geçtiğimiz sezon Everton'dan kiraladığı Nijeryalı hücum oyuncusu Henry Onyekuru için bir kez daha harekete geçti. Sezon başında 15 milyon Euro bonservis bedeliyle Monaco'ya imza atmasına karşın istediği süreleri alamayan genç oyuncu için Galatasaray yönetimi devre arasında 1.5 yıllık kiralama teklifi yapacak!

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; sezon başında Radamel Falcao gibi dünya çapında bir golcüyü kadrosuna katan Galatasaray, hücumda yaşadığı sıkıntıları çözmek için harekete geçti. Teknik direktör Fatih Terim'in ceza sahasında Falcao'yu topla buluşturabilmek için ve Kolombiyalının verimini arttırabilmek için ona topu taşıyabilecek en iyi ismin Onyekuru olduğunu tespit etmesiyle yönetim kolları sıvamıştı. İlk olarak Nijeryalı oyuncunun durumunu soran yönetim aldığı olumlu dönüş sonrasında Fransız ekibiyle görüşmelere başladı. Galatasaray yönetiminin ilk planı Onyekuru'yu yeni sezonda bir kez daha kiralama opsiyonuyla birlikte sezon sonuna kadar kiralamak! 

Monaco'nun bu sezon başında 15 milyon Euro bonservisle kadrosuna kattığı Nijeryalı oyuncu, yeni kulübünde istediği şansları bulamadı. Son haftalarda sakatlığı olmamasına rağmen maç kadrosuna dahi giremeyen Onyekuru, düzenli olarak forma giyebileceği bir kulübe gitmek istiyor. Tüm bu etkenler bir araya geldiğinde Galatasaray cephesinde transferin gerçekleşmesine artık kesin gözüyle bakılırken Fransız ekibiyle de sıkı bir pazarlık yapılacak. Galatasaray yönetimi 22 yaşındaki yıldız oyuncu için 1 milyon Euro kiralama bedeli öneriren, oyuncuya da sezon sonuna kadar 1 milyon 250bin Euro önermeye hazırlanıyor.

4 MAÇTA 160 DAKİKA
Henry Onyekuru bu sezon Monaco formasıyla 4 maçta toplamda 160 dakika süre aldı. Nijeryalı oyuncu bu süre içerisinde yalnızca 1 asistlik katkı sağlayabildi. Henry Onyekuru ligde son maçta Montpeiller karşısında maç kadrosunda yer almazken, Nice ve Brest 29 karşılaşmalarında da yedek kulübesinde görev beklemişti. Onyekuru geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 44 resmi maçta 16 gol - 6 asistlik performans sergilemiş ve Süper Lig'de özellikle ligin ikinci yarısındaki performansıyla şampiyonlukta Sofiane Feghouli ile birlikte başrol oynamıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0