Terim hala İmparator ancak askerleri aynı değil..

Başlık ve tanım, dün akşamki maçtan sonra İngilizlerin dünyaca ünlü istatistiksel veri analiz sitesi Squawka’ya ait.. Galatasaray ile Real Madrid arasında oynanan ve İspanyol ekibinin 1-0 kazandığı maçı 'Gecenin Maçı' olarak değerlendiren Squawka, maçın kazanan ve kaybeden 3 ismini belirledi. 

 KAZANAN -1: TONI KROOS
Toni Kroos, geçen sezon baından bu yana limitlerinin çok altında oynadı. Galatasaray maçında eski Kroos'tan esintiler vardı. Luka Modric'in yokluğunda sorumluluk alması gerekiyordu ve aldı. 100. Şampiyonlar Ligi maçında golle buluşan Toni Kroos, günün 'kazanan'larından biriydi.

 KAYBEDEN -1: FLORIN ANDONE
 Radamel Falcao'nun yedeği olmak kolay değildir. Fırsat geldiği zaman bunu en iyi şekilde değerlendirmen gerekir. Florin Andone, Real Madrid karşısında iki kez golle burun buruna geldi ancak bir türlü fileleri havalandıramadı. Real Madrid'e karşı gol atsaydı, gecenin oyuncusu olurdu. 

KAZANAN -2: COURTOIS
Real Madrid'e transfer olduktan sonra 'En İyi Kaleci' seçilerek 'The Best' ödülünü alan Courtois, uzun süredir kendinden beklenen performansı ortaya koyamıyordu. Maçın ilk 18 dakikasında skoru 0-0 tutmayı başaran isimdi. 21 maç sonra kalesini gole kapattı ve kurtarışlarıyla galibiyeti getiren isimleden biri oldu.

 KAYBEDEN -2: BRUGGE
Bernabeu'da 2-0 öne geçince sürpriz bir şekilde gruptan çıkma ihtimali bile beliren Club Brugge, o andan itibaren sürekli geriye doğru gidiyor. Bu sezon ilk mağlubiyetlerini PSG'ye karşı aldılar. Real Madrid'n de yenmesiyle gecenin en çok kaybedenlerinden biri oldu. 

 KAZANAN -3: MADRID
Real Madrid, çok köklü ve 13 Şampiyonlar Ligi kupasını müzesinde bulunduran bir takım. Bu turnuvanın efsanesi onlar, buna şüphe yok. Ancak, son dönemdeki Real Madrid erformansının, İstanbul'dan çıkmaya yetmeyebileceğini düşünmek de beyhude değildi. Ateşli atmosferde çok iyi değillerdi ama 1-0'lık galibiyetle rahatladılar. 

 KAYBEDEN -3: FATIH TERİM
Fatih Terim, İmparator olarak biliniyor. Çok güçlü bir ünvan ama Türkiye'ye kulüp düzeyinde ilk Avrupa kupasını kazandıran teknik direktör. 20 yıldan bu yana Türkiye'nin Avrupa'da kulüp düzeyinde kupası yok ve bu da Fatih Terim'i tahtında yalnız bırakıyor. Galatasaray'ı, ilginç 3-5-2 taktiğiyle sahaya çıkaran Fatih Terim, 3 stoperiyle Madrid ileri hattını durdurdu: Merkezde N'Zonzi ve Seri iyi iş yatı. Bekler, kanatları durdurdu. Taktiksel olarak Fatih Terim'in düşündüğü her şey gerçek oldu. Ancak, takımı hücum anlamında benzer bir başarıyı gösteremedi. Pozisyon üretme konusunda başarılı olsalar da golü bulamadılar. Terim hala İmparator ama askerleri eskisi kadar iyi durumda değil..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0