Yıkılmayan iki kale: Muslera ve Nzonzi..

Galatasaray'da genel olarak hem takım savunması hem de oyun kimliği sıkıntılar yaşarken, geride kalan süreçte Fernando Muslera ve Steven Nzonzi'nin performansı yüzleri güldürüyor. Geçen sezona nazaran sezona müthiş bir giriş yapan Uruguaylı file bekçisi, tabir-i caizse takımının daha kötü bir süreç yaşamasına engel olurken sezon başında takıma katılan Fransız yıldız orta saha, belki de ayakta kalan tek isim..

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; 7 haftalık lig periyodunda 21 puanın sadece 10’unu hanesine yazdırabilen Galatasaray, aldığı sonuçlardan ziyade oynadığı futbolla da taraftarını üzüyor. Son olarak Gençlerbirliği deplasmanında Sarı-Kırmızılı takım sezonun belki de en kötü performanslarından birini ortaya koyarken, Cim Bom’un yıldızları tel tel döküldü. Sadece iki isim, teknik heyetten tam not aldı.

DEVLER LİGİ'NDE COŞTU
Bunlardan ilki elbette Muslera.. Grup aşamasında oynanılan Brugge ve PSG karşılaşmalarında kalesinde devleşen, Fenerbahçe derbisinde sıfır hatayla oynayan Uruguaylı file bekçisi son olarak Gençlerbirliği maçında tam 6 kurtarışa imza attı ve sezonun en yüksek rakamına ulaştı. Kritik anlarda takımını ayakta tutan kaptan, sezon başında kaleci hocası Taffarel ayrılmasına rağmen yine müthiş oynuyor. Muslera’nın bu görüntüsünde, yıllardır ekipte olan diğer kaleci antrenörü Fadıl Koşutan’ın da katkısı büyük.

EN İYİ TRANSFER OLDU
Steven Nzonzi ise yeni transferler arasında tartışmasız en çok verim sağlayan isim. Fransız yıldız orta alanda verilen görevi eksiksiz yerine getirirken, PSG maçının ardından 11’de başladığı Gençlerbirliği mücadelesinde de tam not aldı. 109 pas ile son maçta Galatasaray’ın bu alandaki en başarılı oyuncusu olan Nzonzi, Fatih Terim’in vazgeçilmez oyuncularından biri haline geldi. Fransız yıldız oyuncu ligde ve Avrupa’daki 9 maçın 8’inde 11’de görev alırken, bu karşılaşmaların tamamında 90 dakika sahada kaldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0