Deplasman ve 100'ün laneti!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının dördüncü maçında Real Madrid ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, uzun süredir Avrupa Kupaları'nda deplasman galibiyetine hasret kalırken genel toplamda da 100. galibiyetini bir türlü elde edemedi.

100 BİR TÜRLÜ GELMEDİ
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu dördüncü maçında yarın İspanya temsilcisi Real Madrid'e konuk olacak Galatasaray, Avrupa kupalarında 283. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-kırmızılı takım, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 282 müsabakanın 99'undan galibiyetle ayrıldı. 109 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 74 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 376 kez havalandıran sarı-kırmızılar, kalesinde ise 415 gole engel olamadı. 

YARIN BİR İLK OLABİLİR
Galatasaray, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda bu sezon gol sevinci yaşayamayan tek takım oldu. Toplam 8 grupta 32 takımın mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 3. hafta maçlarının ardından, Galatasaray hariç tüm takımlar en az 1 kez gol buldu.

DEPLASMAN HASRETİ UZUN SÜRDÜ
Avrupa Kupaları'nda son deplasman galibiyetini 2012-13 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda Schalke 04 karşısında elde eden Galatasaray, devam eden süreçte oynadığı 18 maçta deplasmandan hiç galip ayrılamadı. Bu karşılaşmalarda 14 kez mağlubiyetle ayrılan Sarı-Kırmızılılar, oynadığı 4 mücadeleden de eşitlikle ayrıldı. 

Galatasaray deplasmanda oynadığı son 6 karşılaşmada ise gol atamadı. Uluslararası turnuvalarda son deplasman golünü 2015-16 sezonunda Lazio karşısında kaydeden Galatasaray, takip eden süreçte 6 maçta rakip fileleri havalandırmayı başaramadı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0