FIFA 20 | Galatasaray incelemesi..

Dünyanın en çok satan futbol oyunu olan FIFA 20 yaklaşık 2 ay evvel sevenleriyle buluştu. İki aydır hem kadro hem de oyun anlayışı açısından bazı güncellemeleri geride bırakan FIFA 20'de hiç kuşkusuz hem kariyer modunda hem de çeşitli turnuvalarda Galatasaray ile oynamak bir hayli keyifli.. Bu yazımızda sizler için FIFA 20'de bu sene mevcut bulunan Galatasaray'ı mercek altına aldık.

SÜPER LİG'İN EN İYİ TAKIMI
Yaz transfer döneminde kadrosunu önemli isimleri katan Galatasaray hiç kuşkusuz Türkiye Süper Ligi'nde oyunun en iyi takımı konumunda yer alıyor. Her ne kadar takımın genel ortalaması 78/100 rating olsa da, 80 rating atak gücü ligin en iyisi olmasını sağlıyor. Steven Nzonzi, Jean Michael Seri, Mario Lemina, Ryan Babel, Florin Andone, Radamel Falcao gibi yıldızların yanı sıra takım rotasyonuna da Jimmy Durmaz, Adem Büyük, Emre Mor gibi isimleri takviyeleyen Galatasaray'da oyun içerisinde ideal onbiri bulmak pek kolay değil. Oyunun "default" seçiminde Muslera - Mariano, Marcao, Luyindama, Nagatomo - Nzonzi, Lemina, Belhanda - Babel, Feghouli ve Falcao ilk onbiri bulunurken, taktik seçiminde de 4-1-4-1 düzeni yer alıyor. 

Geniş kadroda herhangi bir eksik bulunmazken, takım kadrosunda genç oyunculardan Batuhan Şen, Gökay Güney, Abdussamed Karnuçu, Yunus Akgün, Atalay Babacan ve Erencan Yardımcı'nın da yer aldığını görüyoruz.

FALCAO, MUSLERA, NZONZI, BELHANDA VE FEGHOULI
Galatasaray'da takımın en iyi oyuncusu 83 ratinge sahip olan Radamel Falcao.. Gerçek hayatta sakatlıklar nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Kolombiyalı yıldız, oyunda takımın en iyi oyuncusu olarak karşımıza çıkıyor. Falcao'nun ardından takımın en iyi oyuncusu 81 ratinge sahip olan Fernando Muslera. Uruguaylı kaleciyi takip eden 80 ratingli üç isim var; Steven Nzonzi, Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli. Oyunda default olarak karşımıza çıkan ilk 11'de en düşük puana sahip oyuncuların 75 ratinge sahip olan Marcao ve Nagatomo olduğunu belirtelim.

EN ÇOK GELİŞİM KAYDEDEN İSİMLER
FIFA 20'de eğer teknik direktör olarak kariyer modunu oynayacaksanız Galatasaray'da özellikle yerel turnuvalarda başarılı olmanız pek zor değil. Yukarıda da söylediğimiz gibi, Süper Lig'in en iyi takımı olan Galatasaray'da doğru oyuncu tercihleriyle hem oynarken hem de simülasyonda başarıya ulaşabiliyorsunuz. Transfer dönemi için kulübe verilen 25 milyon Euro'luk bütçeyi kullanmak tamamen sizin elinizde.. Kariyer modunda oyuncu geliştirmeyi bir misyon haline getiren ve oyunun Arsene Wenger'lerine de ufak tüyolarımız olacak. Oyuncularınızı antrenman modunda doğru bir şekilde eğitirseniz gerek sizin bulacağınız scouting/regen oyuncular gerekse de kadrodaki genç isimleri hızlıca geliştirmeniz söz konusu olabilir. 

Kadroda yer alan ve potansiyelleri hepimizin malumu olan Marcao, Luyindama, Emre Mor gibi isimleri saymazsak eğer Galatasaray'da bu anlamda kadroda en yüksek potansiyelli isim Yunus Akgün olarak karşımıza çıkıyor. Bu üç oyuncunun oyun başlangıcında 72-75 ve 77 olan ratinglerinin ikinci sezonun sonunda 80 olacağını şimdiden belirtelim. Oyunun başlangıcında 64 ratinge sahip olan Yunus Akgün'ün potansiyeli 81 olarak belirlenmiş. Bu rating değerinin nadiren de olsa 82 olduğunu görebiliyoruz. Takımın ikinci en yüksek potansiyele sahip ismini Abdussamed Karnuçu ve Erencan Yardımcı olarak görüyoruz. Oyunun başında belkide takımın en düşük (60) rating değerine sahip oyuncusu olan Abdussamed ve Erencan'ın potansiyeli 79 olarak belirlenmiş. Elbette bu sadece antrenmanla olabilecek bir durum değil, oyuncuyu düzenli olarak oynatmak gerekiyor. Aksi takdirde senelerce antrenman yaptırmak da bir yere kadar.. Atalay Babacan, Batuhan Şen ve Gökay Güney ise potansiyel değerleri 77 olarak belirlenen diğer üç genç oyuncumuz olarak oyunda bizlerle olacak.

FCN GAMING YAYINDA!
Yazının sonuna gelirken, ufak bir hatırlatma yapalım.. Youtube kanalımızda bulunan FCN Gaming köşemizde Galatasarayımızın rakipleriyle oynadığı mücadelelerin simülasyonunu maçtan bir iki gün önce yayınlıyoruz. Buraya tıklayarak, kanalımıza abone olabilir ve yayınlarımızı izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0