Nzonzi'nin neden Galatasaray'ı tercih ettiği belli oldu..

Geçen sezon başında Sevilla'dan önemli bir bonservis bedeliyle Roma'nın yolunu tutan Fransız orta saha Steven Nzonzi, bu sezon başında bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllığına kiralık olarak Galatasaray'a geldi. Yıldız oyuncunun kendisine gelen bir çok teklife rağmen neden Galatasaray'ı tercih ettiği de aylar sonra ortaya çıktı.

Skorer gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray - Steven Nzonzi birlikteliğinin nasıl gerçekleştiği ortaya çıktı.. Galatasaray’ın bu yaz Roma’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Nzonzi’nin gönderilme nedeni belli oldu. Fransız futbolcunun son haftalarda sarı-kırmızılı ekipteki eleştirilen yönünün, aynı zamanda Roma’dan gönderilme nedeni olduğu ortaya çıktı. Orta sahanın ortasında fizik yönüyle dikkat çeken 30 yaşındaki futbolcu, güçlü yapısına karşın ağır kaldığı ve oyunu yavaşlattığı gibi eleştirilere de maruz kalmaya başladı. Fransa Milli Takımı’nın geçtiğimiz yaz Rusya'da düzenlenen turnuvada dünya şampiyonu olan kadrosunda yer alan deneyimli futbolcu için yazılan rapor belli oldu. Teknik direktör Paulo Fonseca’nın yaz ortasında takımın başına geçmesinin ardından Roma yönetimine sunduğu raporda, tecrübeli futbolcunun oynatacağı oyun için ağır olduğunu ve oynatmak istediği hızlı futbolu bozacağından gönderilmesini istediği iddia edildi. Bu durumun Nzonzi'nin transferinin önünü açarken Galatasaray yönetimi oyuncuyu bir yılı bedelsiz olmak üzere 2 yıllığına toplam 500bin Euro bedelle kiralamayı başardı.

Galatasaray'da son dönemde ağır temposu nedeniyle eleştirilen Nzonzi, gösterdiği özverili oyunla taraftarların takdirini kazanmıştı. Başarılı orta saha oyuncusu bu sezon Sarı-Kırmızılı forma altında 12 resmi maçta forma giydi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0