Onyekuru imzaya geliyor!

Ara transfer döneminde kadrosunda büyük çaplı bir revizyon gerçekleştirecek olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla kadrosunda görmek istediği Henry Onyekuru transferi gerçekleşmek üzere.. Nijeryalı yıldız oyuncu için Monaco kulübüyle bir süredir görüşme halinde olan Galatasaray yönetimi, geçtiğimiz günlerde menajer William D'avila ile görüşecek transferi noktaladı. Artık iş Henry Onyekuru'nun takıma katılmasına kaldı.. 

Hürriyet gazetesinde Ali Naci Küçük imzasıyla yer alan habere göre; Monaco'da 160 dakika oynaması nedeniyle takımdan ayrılmak ve Galatasaray'a imza atmak isteyen sol kanat oyuncuda mutlu sona ulaşıldı. Monaco, oyuncunun parlayacağını düşündüğü için Aslan'a kiralanmasına sıcak baktı. Başta Lokomotiv Moskova olmak üzere Rus kulüplerinden gelen teklifleri bir kenara itip yeniden Galatasaray forması giymek istediğini belirten Onyekuru, hem teknik direktör Fatih Terim hem de yönetimle söz kesti. Nijeryalı oyuncunun menajerliğini yapan ve aynı zamanda Galatasaray ile bir çok ismin transferinde birlikte çalışan William D'avila konuyla ilgili olarak 2 gün önce İstanbul'a geldi. Onyekuru'nun transferi için Monaco'nun şartlarını sunan D'avila, somut adımların atılmasını sağladı ve Galatasaray yönetiminin şartları kabul etmesiyle Ocak ayı için anlaşma sağlandı. 

İdari menajer Şükrü Haneder ve menajer D'avila aynı zamanda sözleşme şartlarında da anlaşmaya vardı. Yarım sezonluğuna Galatasaray'a gelecek olan Onyekuru bu dönem için 1.2 milyon Euro ücret kazanacak. Geçtiğimiz sezon ligde gösterdiği 14 gol - 6 asistlik performansıyla şampiyonlukta başrol oynayan Onyekuru, milli takıma seçilmiş ve Afrika Kupası'nda yer alan Nijerya kadrosunda kendisine de yer bulmuştu. Bu yaz evlenen Onyekuru'nun eşinin geçen hafta İstanbul'da daire baktığı öğrenildi.

FATİH TERİM ÇOK İSTEDİ
Onyekuru'nun yeniden transfer edilmesini isteyen 1 numaralı isim Fatih Terim'di. Tecrübeli hoca, yaz döneminde de Nijeryalı futbolcunun Everton'dan alınması yönünde talepte bulunmuş, ancak Monaco'nun araya girmesiyle planlar suya düşmüştü. Buna karşın Onyekuru'nun yeni takımında beklentilerin altında kalması, tam da kendini göstermesi gereken dönemde sakatlanması, bir anlamda Galatasaray'ın işine gelmiş oldu. Cim Bom'un genç yıldızı yeniden kadroya katmasını sağlayan en önemli detay ise oyuncunun tekrar bu formayı giymeyi çok istemesiydi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0