STSL | Sami Yen'de rakip Başakşehir!

Galatasaray-Başakşehir
Spor Toto Süper Lig'de 12. haftanın açılış maçında Galatasaray, Ali Sami Yen'de Medipol Başakşehir'i konuk edecek. Sarı-kırmızılılarda milli takımda sakatlanan Luyindama'nın karşılaşmada oynaması beklenmiyor. Yaşar Kemal Uğurlu'nun yöneteceği mücadele öncesinde bilinmesi gerekenler şu şekilde...

ÜSTÜNLÜK GALATASARAY'DA
Galatasaray, Süper Lig tarihinde Başakşehir ile 23. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 22 karşılaşmada takımımız 11 galibiyet elde ederken, 7 kez rakibine mağlup oldu. Başakşehir ile iç sahada oynadığı 11 maçın sadece birini kaybeden Galatasaray, (6G 4B) rakibine tüm maçlarda gol atmayı başardı. Cimbom bu karşılaşmalarda toplam 24 gol kaydederken maç başına 2.2 gol attı. Başakşehir ile Süper Lig'de oynadığı son üç maçın ikisini kazanan Galatasaray (1B), daha önceki yedi karşılaşmada tek galibiyet alabilmişti (2B 4M).

SAMİ YEN'DE YENİLMİYORUZ
İç sahada iki sezondur Avrupa'nın en iyi performanslarından birine imza atan Galatasaray, Ali Sami Yen'de oynadığı son 41 maçı kaybetmedi ve 34 galibiyet aldı. Bu karşılaşmalarda rakip kalelere 102 gol atan Cimbom, kalesinde ise yalnızca 25 gol gördü. Galatasaray, Ali Sami Yen'de aldığı son yenilgiyi Kasımpaşa karşısında almıştı. Cimbom, 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa'ya 3-1 mağlup olmuştu. Galatasaray, Başakşehir'e yenilmezse Süper Lig tarihinin en uzun dördüncü serisinin sahibi olacak.

Başakşehir maçı için ekibimizin yorumlarını izlemek için..
İLK YARIDA EN AZ GOL YİYEN İKİ TAKIM
11 haftası geride kalan Süper Lig'in en az yol yiyen takımı konumunda bulunan Galatasaray, bunun yanında ligde maçların ilk yarısında en az gol yiyen takımın durumunda da bulunuyor. Cimbom ilk yarıda sadece 1 gol yerken, Başakşehir de sadece 3 gol yedi ve Galatasaray'ın ardından bu alanda ikinci durumunda yer alıyor. Fakat iki takımın birbiriyle oynadığı son 10 maçın sadece ikisinin ilk yarısında gol sesi çıkmadı.

RADAMEL FALCAO OLMAYACAK
Galatasaray'da sakatlığı nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Paris Saint Germain maçından bu yana oynayamayan Radamel Falcao tedavisi için İspanya'ya gitti. Kolombiyalı golcü Başakşehir maçında da oynayamayacakken Falcao'nun 2-3 hafta içerisinde takıma dönmesi ve yeniden ilk 11'deki yerini alması bekleniyor. 

DEĞİŞİM BAŞLADI
Süper Lig'de son 2 sezonun şampiyonu olan Galatasaray, 11 haftası geride kalan ligde iyi bir görüntü sergilemedi. Cimbom 11 haftada 14 puan kaybederken İmparator Fatih Terim, Beşiktaş derbisinin ardından sorunların çözüleceğini ve kadroda bazı isimlere son şansı verdiklerini ifade etmişti. Gaziantep deplasmanında 3'lü defansa dönen Galatasaray, iyi bir oyunla 3 puanı almış ve taraftarını umutlandırmıştı. Cimbom'da başlayan değişimin Başakşehir maçında da devam etmesi ve 3'lü defansla oynanması bekleniyor. 

Galatasaray - Başakşehir maçı için FIFA 20 simülasyonu...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0