STSL | Paydos!

Süper Lig'de sona eren milli aranın ardından 12. haftanın açılış maçında Galatasaray evinde Medipol Başakşehir'i ağırladı. Sakatlıkları sebebiyle bir çok isminden yoksun olarak mücadele eden Fatih Terim'in öğrencileri rakibi karşısında sahadan 1-0'lık skorla mağlup ayrılarak, iç sahadaki yenilmezlik serisine veda etti.

Milli ara öncesinde Radamel Falcao ve Florin Andone dışında eksiği bulunmayan Galatasaray, milli aranın ardından takımın omurgasını oluşturan kilit isimleri sakatlığa kurban verdi. Bu durumdan dolayı zorunlu olarak kadroda değişikliğe giden takımımız Medipol Başakşehir karşısında Okan Kocuk - Mariano, Marcao, Ahmet Çalık, Ryan Donk, Emre Taşdemir - Ömer Bayram, Mario Lemina, Sofiane Feghouli - Ryan Babel, Adem Büyük ilk onbiriyle çıktı. Son haftalarda gördüğümüz üçlü savunma düzeninde sahaya yayılan Galatasaray'da karşılaşma öncesinde Ryan Babel'in ısınırken sakatlık geçirmesi hem teknik heyeti hem de taraftarları korkuttu. Ancak korkulan olmadı ve Hollandalı oyuncu karşılaşmaya özel bir bandaj ile çıktı. Maçın başlamasıyla birlikte Gaziantep maçının tersine bir şekilde topa sahip olan taraf Galatasaray olurken, ilk 10 dakika sonunda %75 topla oynama oranına çıktı. Topun arkasına geçen ve kompakt bir şekilde savunma yapan Başakşehir karşısında oyunu merkezde Ömer Bayram ile kurmaya çalışan takımımız her ne kadar ceza sahasında istediği fırsatları bulamasa da, iki korner pozisyonunda Ryan Babel ile gole yaklaştı. Mücadelenin ilk net gol pozisyonu Başakşehir adına 21. dakikada Crivelli'den gelirken, pozisyonun başlangıcında maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'nun kararı dikkat çekti. Maçın ilk dakikasından itibaren kararsız kaldığı tüm pozisyonlarda topu konuk ekibe veren Uğurlu, pozisyonda rakibinin müdahalesiyle yerde kalan Sofiane Feghouli'nin rakibine faul yaptığını hükmetti. Oyuna hızlı başlayan konuk ekip savunma arkasına atılan uzun topta Visca'nın indirdiği pozisyonda Crivelli gelişine vurdu ancak kalede Okan Kocuk başarılı bir refleksle penaltı noktası üzerinden gelen sert şutu karşıladı. Galatasaray adına Ryan Babel'in kafa vuruşlarının yanı sıra ilk ciddi pozisyon 33. dakikada Ömer Bayram'ın serbest vuruşta altı pas üzerine kestiği serbest vuruşta oldu. Sofiane Feghouli topa hamle yaparken, Mert Günok çizgi üzerinde topa son anda dokundu. Dönen pozisyonda ceza sahası içerisinde oluşan karambolde Başakşehirli oyuncular topu kornere vurarak tehlikeyi uzaklaştırdı. Bir sonraki pozisyonda ise, 39. dakikada Lemina'nın ceza sahası dışından gelişine vurduğu topta Adem Büyük hamle yaptı ve kaleci Mert Günok son anda direk dibine topa dokunarak topu kornere tokatladı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona ererken Galatasaray adına girilen fırsatları değerlendirememek böylesine kısıtlı bir rotasyonda talihsizlik olarak yorumlanabilir. Başakşehir'e pozisyon vermeden devreyi tamamlamak da ayrı bir dikkat çeken nokta oldu. Devre sonunda rakip kaleye 5 şut atan Galatasaray, topla oynama oranında da %60'a ulaştı.
Karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu'nun ilk yarıdaki performansı sonrası şimdiden yazmak gerekiyor. Mahmut Tekdemir'in iki kez arkadan formaya asıldığı pozisyonu es geçen, faul vermesine karşın sarı kart vermeyen Uğurlu, faulün Feghouli'ye yapıldığı pozisyonda topu önce rakibe verdi, ardından da Galatasaray'ın kalesinde tehlike görmesine sebep oldu. Bunun yanı sıra Lemina'nın tertemiz müdahalesi sonrasında Visca kendisini yere bırakırken oyunu devam ettiren Uğurlu, aradan geçen 10 saniye sonra oyunu durdurup topu da konuk ekibe verdi. Orta sahada gözünün önünde olan ve yaklaşık 1 metre uzaktan gördüğü pozisyonda oyunu devam ettirip, yardımcısının uyarısıyla faul kararı verdiğini de belirtelim. Bir hakem, bir oyundan ancak bu kadar uzak olur. Ancak bu kadar kötü yönetebilir. Gerçekten kendisini tebrik etmek gerekiyor, keza böyle bir maçı bu kadar berbat yönetmek büyük bir yetenek ister.

İlk yarının ardından ikinci yarı öncesinde Galatasaray'da değişiklik beklentisi vardı ancak teknik heyet hem mecburi kısıtlı kadrosundan ve oyundan memnun olacak olsa ki, aynı düzen ile ikinci yarıya başladı. Mücadelenin ikinci yarısında ilk pozisyonu Sofiane Feghouli ile takımımız buldu. Sağ kanattan Mariano'nun ortasına dokunan Feghouli'nin pozisyonunda Mert Günok son anda topa dokundu ve kornere gönderdi. Bu pozisyondan sonra 55. dakikada ceza sahası dışından kaleye vuran Ömer Bayram'ın şutu savunmadan döndü. Karşılaşmada 60 dakika geride kaldığında Başakşehir oyunu ufak ufak Galatasaray yarı alanında oynamaya başlarken, ceza sahası ve çevresinde tehlikeli fırsatlar aramaya başladı. Feghouli maçın ilk dakikasından itibaren ofansif orta saha pozisyonunda başarılı bir görev üstlenirken bir kaç hafta evvel oynanılan Sivasspor maçını andıracak bir değişiklik oldu. Hatırlanacağı üzere, o maçta Terim kanat orjinli Yunus Akgün'ü merkez orta sahaya atmıştı ve bir anda oyunun tüm momentumunu konuk ekibe vermişti. Galatasaray adına maçtaki ilk değişiklik 74.dakikada Emre Mor - Sofiane Feghouli değişikliğiyle gelirken, bu hamle aynı zamanda takımın saha içindeki tüm oyun disiplinini sona erdirdi.  İrfan Can ve Visca'nın savunma arkasına yaptığı koşuları ve servisleri değerlendirmek isteyen konuk ekip skordaki dengeyi 78. dakikada Gulbrandsen'in ceza sahası içerisinde yaptığı tek vuruşla bozdu. Golden önce Lemina'nın orta sahada takım hücuma çıkmak üzereyken yaptığı pas hatası can yakıcı bir hata oldu, ki Gabonlu oyuncu gayet iyi bir maç çıkartmıştı. Taa ki, o pozisyona kadar! Yediğimiz golün ardından her ne kadar beraberlik sayısını arasak da hem takımdaki kreatif oyuncu sayısının azlığı ve hatta hiçliği, hem de topun arkasına geçme konusunda bir hayli başarılı olan Başakşehir'in savunmadaki katı disiplini bu şansı bulmamıza hiç izin vermedi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0