Ya tamam ya devam değil, yılın maçı olabilir!

Çaykur Rizespor karşısında aldığı galibiyetle ligde moral bulan Galatasaray, mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ya tamam ya devam maçına çıkıyor. Real Madrid karşısında grubunun dördüncü maçında deplasmanda sahaya çıkan olan takımımızda teknik direktör Fatih Terim kurmaylarıyla birlikte toplantı üstüne toplantı yapıyor. İmparator oyuncularını aynı zamanda sezonun kalan kısmı için de motive ediyor.

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray’da varsa yoksa Real Madrid deplasmanı düşünülüyor. Dev mücadeleye ‘yılın maçı’ gözüyle bakan tecrübeli hoca, İspanya’dan alınacak 1 puanın bile, Galatasaray’ın sadece Avrupa’daki şansını değil, Süper Lig’deki şampiyonluk motivasyonunu yükselteceğini düşünüyor. Terim bunun için kritik karşılaşmaya takımını özel olarak hazırlıyor ve ekstra motive etmeye çalışıyor. Bugüne kadar hiçbir Türk takımı, Bernabeu’dan puan çıkarmayı başaramadı. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Madrid’de en azından 1 puan elde edip bir tarih yazmaya kararlı. 

NZONZI VE MARCAO DÖNÜYOR
Bir yandan da kadro kurgusunu hazırlayan Terim, tıpkı İstanbul’daki maçta olduğu gibi öncelikle savunmayı sağlama alacak. Luyindama, Donk, Marcao üçlüsüyle rakip hücumcuları durdurmayı planlayan Fatih hoca, bekleri de Mariano ve Nagatomo ile güçlendirecek. Orta sahanın defansif yükü Nzonzi’nin omuzlarında olacak. İkinci bölgedeki diğer kurgu konusunda ise henüz son karar verilmiş değil.

ORTA SAHADA JOKER ÖMER BAYRAM
Lemina’dan çok memnun olan ve yıldız futbolcuya 11’de şans tanıyacak olan Terim, diğer pozisyon için Seri, Ömer ve Belhanda arasında gidip geliyor. Şu an için Ömer’in bir adım önde olduğu ve tecrübeli oyuncunun bir joker pozisyonunda görev üstleneceği gelen haberler arasında. Terim, Ömer’i takım hücuma çıkarken sol önde, savunma yaparken orta sahada oynatmayı düşünüyor.

BELHANDA'YA YER ARANIYOR
İleride de Babel ile Andone’nin sürekli hareket halinde olarak Real Madrid savunmasını yıpratması ve ileriye çıkmama konusunda zorlaması bekleniyor. Son lig maçında Rizespor’a karşı kulübede oturttuğu Belhanda’yı da 11’de oynatmanın hesaplarını yapan Terim, orta saha varyasyonu için son taktik provaya kadar çeşitli denemelerde bulunacak. Fatih hoca, en ideal 11’i sahaya sürebilmek adına ekibiyle sürekli toplantı halinde.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0