20 milyon Euro'luk anlaşma!

Galatasaray'da geçtiğimiz günlerde gündeme bomba etkisi yaratan Dursun Özbek'in haciz kararı sonrasında kulübün tüm mal varlıklarına ve banka hesaplarına ipotek konulması Mustafa Cengiz yönetimini harekete geçirmişti. Faizlerle birlikte yaklaşık 20 milyon Euro'yu bulan geçmiş dönem ödemeleri için iki başkan dün kurmaylarıyla birlikte toplantı yaptı ve 2022'e kadar ödeme planı sunarak karşılıklı mutabakat sağlandı! 

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'ın bir önceki başkanı Dursun Özbek, görev süresinde kulübe verdiği para nedeniyle mevcut yönetimi köşeye sıkıştırmaya devam ediyor. Faizleriyle birlikte yaklaşık 20 milyon Euro alacağı bulunan Özbek, ay başında avukatları aracılığıyla kulübe haciz işlemi uygulamış ve tüm taşınmazlarının yanı sıra, gelecek gelirlerine de ipotek koydurmuştu. Emlak Konut ile yapılan anlaşmadan kısa bir süre sonra harekete geçen Özbek, bu kararını borçlarını yapılandırmak için yapılan görüşmenin bir diğer tarafı olan Bankalar Birliği'ne de iletmiş ve Galatasaray yönetiminin elini - kolunu bağlamıştı. Bu durum üzerine harekete geçen Mustafa Cengiz yönetimi hem kulübün taşınmazları üzerindeki rehinleri kaldırabilmek hem de borç yapılandırmasını daha sağlıklı ilerletebilmek adına Dursun Özbek ile masaya oturdu.

İki başkanın ve avukatlarının biraraya geldiği toplantıda Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz mevcut borçların ödenmesi için 2022 yılına kadar vadeli bir ödeme planıyla anlaşma sağladı. Toplantının, beklenenin aksine ılımlı bir havada geçtiği öğrenildi. İlk etapta Özbek’in 10 milyon Euro’luk alacağı ödenecek ancak bunun karşılığında Cengiz ve kurmayları, Dursun Özbek’in en azından faizlerden feragat etmesini istiyor. Eğer faiz pürüzü de aşılırsa, görüşmeler bir sonuca bağlanacak ve ödeme planı net olarak belirlenecek. Böylece Galatasaray’ın borç yapılandırması konusundaki engeller ortadan kalkmış olacak. 4 Ocak’taki ara transfer dönemi yaklaşırken de, Sarı-Kırmızılılar’ın yeni isimleri kadroya katabilmesinin önü açılacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0