2019 yılı nasıl geçti?

2019 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde Galatasaray için gündem yine hareketli.. Oldukça hareketli bir yılı geride bırakan ve 3 kupa zaferi yaşayan futbol takımımızın yanı sıra diğer branşlarda da çeşitli başarılar elde edildi. Birbirinden zorlu geçen 12 ayı sizler için derledik! 

2019 OCAK: SİL BAŞTAN
2018-19 sezonuna başlayan ve 2 yıllık aranın ardından Şampiyonlar Ligi'nde grubunu üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray, ligin ilk yarısında hasretini çektiği golcü oyuncu transferinde yine taraftarlarını son dakikaya kadar bekletti. Sezonun başında Bafe Gomis'i gönderen Cimbom, uzun bir süre Anthony Modeste'nin peşinden koşarken yaz aylarında forvet almadan sezona başladı. Ara transfer dönemi geldiğinde Alan Carvalho'nun peşinde uzun bir süre koşan Galatasaray yine eli boş döndü ve transfer döneminin son günlerinde 10 milyon Euro bonservis bedeliyle Mbaye Diagne ve Marsilya'dan ayrılması beklenen Kostas Mitroglou'nu kadrosuna kattı. Altyapıdan çıkan Ozan Kabak'ı kulüp tarihinin en yüksek satış bedellerinden birisiyle (11 milyon Euro) Almanya ekibi Stuttgart'a gönderen Galatasaray, ara transfer döneminde 20 milyon Euro bonservis geliri elde ederken bu paranın tamamını harcadı. 6 oyuncu gönderen ve 6 oyuncu takviye yapan Galatasaray kadrosunda ana iskeleti değiştirmeyi başardı. Ocak ayında 4 resmi 2 hazırlık maçı olmak üzere toplam 6 maç oynayan Galatasaray bu karşılaşmalarda 4 galibiyet - 2 beraberlikle sahadan ayrıldı. Fatih Terim'in öğrencileri hazırlık maçında Leipzig ve Eskişehirspor ile berabere kalırken, ligde Ankaragücü ve Göztepe'yi, kupada da Boluspor'u iki maçta mağlup ederek yıla iyi bir başlangıç yaptı.

2019 ŞUBAT: AVRUPA'YA VEDA
28 günlük Şubat ayında Galatasaray futbol takımı toplam 8 resmi maçta sahaya çıktı. Bu neredeyse 3 günde bir maç oynamak anlamına geliyordu ki, Avrupa Ligi'nde ikinci turda rakip Portekiz devi Benfica'ydı. Alanyaspor beraberliği ile başlayan Şubat ayında Benfica'ya elenen Galatasaray, ligde devam eden sekansta Trabzonspor ve Kasımpaşa karşısında kazanmasını bilirken; Türkiye Kupası'nda iki maç sonunda Hatay karşısında turu atlayan taraf oluyordu. 

2019 MART: İBRASIZLIK
Galatasaray'da kaos varsa başarı mutlaka gelir.. Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Fatih Terim'in öğrencileri saha içerisinde başarılı sonuçlar almaya devam ederken, Mustafa Cengiz yönetimi Mart ayında gerçekleştirilen Genel Kurul'da idari açıdan ibra edilmeyerek büyük bir şok yaşadı. Kış aylarında iç sahadaki tüm maçlarını 13 ve 15'te oynayan Erzurum BŞB karşısında deplasmanda 19:00'da oynayan Galatasaray zorlu zeminde 2 puan bırakırken, sezon sonunda görüşmek üzere en yakın rakibinin 8 puan gerisine düşüyordu. Milli maçlar nedeniyle Mart ayında 3 resmi 1 hazırlık maçı yapan Galatasaray, bu karşılaşmalarda 3 galibiyet - 1 beraberlik alarak yoluna dolu dizgin devam etti. Terim'in öğrencileri saha içerisinde yoluna devam ederken, Mustafa Cengiz yönetimi ibrasızlık kararı sonrasında süreci durdurmak için mahkemeye başvurdu. 

2019 NİSAN: İKİ KULVARDA FİNAL
Süper Lig'de zirvenin 8 puan uzağına düşen Galatasaray, yeni dönemde Nisan ayında kupa dahil olmak üzere toplam 6 resmi maça çıktı. Yönetimin idari ibrasızlık kararı sonrasında yürütmeyi durdurma kararını almaya çalışmasının yanı sıra taraftarların da desteğiyle birlikte şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Cimbom, kupada Malatyaspor'u iki maç sonunda eleyip finale çıkarken; ligde oynadığı 4 maçta 3 galibiyet - 1 beraberlik ile şampiyonluk iddiasını final haftalarına taşıdı. Bu maçlar arasında Fenerbahçe deplasmanında maçın hakemleri tarafından tabir-i caizse 2 puanı gasp edilen Galatasaray, aynı zamanda yayıncı kuruluşla da telif hakları konusunda büyük bir problem yaşamaya başladı.

2019 MAYIS: ÇİFTE KUPA
Mart ayında liderin 8 puan gerisine düşen ve yönetimi idari ibrasızlık kararı alınan Galatasaray için Mayıs ayı bir klasikten öteye gitmeyecekti.. Bugüne kadar girdiği her şampiyonluk yarışında alnı açık ve elinde kupayla ayrılan Cimbom, ligde ve kupada da final haftalarına girilen süreçte Mayıs ayında geleneğini sürdürdü. Ligde sırasıyla Beşiktaş, Çaykur Rizespor ve Başakşehir'i mağlup ederek kulüp tarihinin 22. lig şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray; kupada da Akhisar Belediyespor karşısında finalde 3-1 kazanan taraftaydı. Şampiyonluk yolunda ligin ikinci yarısında oynadığı 16 karşılaşmada yenilgi yüzü görmeyen Fatih Terim'in öğrencileri, 34.haftada Sivasspor karşısında formalite maçı olarak çıktığı karşılaşmadan 4-2 mağlup ayrılarak sezonu tamamladı. 25 Mayıs günü Ali Sami Yen Stadı'nda yer yerinden oynadı ve çifte kupalı şampiyon taraftarıyla buluşarak adeta gövde gösterisi yaptı.

2019 HAZİRAN & TEMMUZ: ŞOV BAŞLASIN
Her taraftarın en sevdiği dönem kuşkusuz transfer dönemidir.. 2018-2019 sezonunda çifte kupayla tamamlayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla altını çizdiği dönemlerden birisi de yine transfer dönemi olmuştu. Mayıs ayında çifte kupanın ardından Haziran ayında transfer çalışmalarına başlayan teknik ekip ve yönetim, anlaştığı isimleri teker teker İstanbul'a getirmeye başladı. Haziran ayının son günlerinde Galatasaray sezonun ilk imzalarını açıkladı ve Ryan Babel, Adem Büyük, Valentine Ozornwafor transferleri resmen açıklandı. Temmuz ayının ilk günleri geldiğinde Galatasaray adına imzalar açıklanmaya devam ediyor ve Şener Özbayraklı ile birlikte Jimmy Durmaz'ın da transferi resmen duyuruluyordu. Futbol takımının transferleri açıklanadursun, Galatasaray'da yönetimin yaşadığı ibra sorunu mahkeme kapılarında arşınlanmaya devam ediyordu. 11 Temmuz günü gerçekleştirilen davada Genel Kurul'da alınan idari ibrasızlık kararı için yürütmeyi durdurma ve tedbir kararı alınmıştı. Bu bir süre daha seçim tartışmalarını beraberinde getiriyor, Mustafa Cengiz yönetimi hem kulübü yönetmek hem de kendi görev sürelerini uzatmanın derdindeydi.

2019 AĞUSTOS: BU SENE ZORLU GEÇECEK! 
Transfer dönemi açıldığı günden itibaren Galatasaray ile Radamel Falcao haberleri zaman zaman artarak, zaman zaman azalarak gündemdeki yerini koruyordu. Ancak özellikle Temmuz ayının son haftalarında Fransız basınında çıkan haberler dünyaca ünlü Kolombiyalının transfer ateşini yakıyordu. Monaco ile ipleri kopartan yıldız oyuncu için her gün bambaşka bir haber ortaya atılırken, Galatasaray bir önceki sezonun emaneti olan Süper Kupa'da sahne alacaktı. 7 Ağustos 2019 tarihinde Akhisar Belediyespor karşısında sahadan tek golle galip ayrılan Galatasaray, geride bıraktığı 2018-19 sezonunda Türkiye'de yerel liglerde kazanabilecek tüm kupaları müzesine götürme başarısını göstermişti.. 30 Ağustos günü Kayseri deplasmanından 3-2 kazanan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim maçtan sonra üstü kapalı gönderme yaparken, suçunu bilen hırsız misali bu sözleri sahiplenen Türkiye Futbol Federasyonu neden ceza verdiğini kendilerinin de bilmediği şekilde Fatih Terim'e üç maç ceza verdi. Bir önceki sezondan ders çıkartmayanlar savaş baltalarını çok erkenden sakladıkları yerden çıkartmış ve daha ligin 4.haftası itibariyle saldırıya geçmişti. Bu senenin zorlu geçeceği malumdu! 

2019 EYLÜL: ADMIN FALCAO SANDIM!
31 Ağustos'ta transferi için resmi duyuru yapılan Radamel Falcao bir gün sonra İstanbul'a ayak bastığında tabir-i caizse yer yerinden oynadı. Dünyaca ünlü Kolombiyalı yıldız oyuncu ailesiyle birlikte taraftarları selamlarken havalimanındaki karşılama görüntüleri neredeyse milyonlarca kez izlendi. Tüm dünyada gündemin ilk sırasına oturan El Tigre'nin taraftarın önüne çıkması da çok uzun sürmedi ve Kasımpaşa karşılaşmasında sahne alarak ilk maçında attığı golle takımına 3 puanı kazandırdı. Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında Paris Saint-Germain, Real Madrid ve Club Brugge ile eşleşen Galatasaray için zorlu serüven başlıyordu. Grubunun ilk maçında Brugge karşısında 1 puan alan Galatasaray, takip eden süreçte milli arayla birlikte Eylül ayında oynadığı 4 maçta 1 galibiyet - 3 beraberlik alarak şimşekleri üzerine çekti.

2019 EKİM: 30 YILLIK HASRET BİTTİ
Yazının geneli futbol takımından ilerlediğinin farkındayız ancak Ekim ayında elde edilen başarıyı es geçmek olmazdı. Galatasaray erkek voleybol takımı 30 yıl aradan sonra şube tarihini değiştiren başarıya imza attı. Süper Kupa'da ezeli rakibi Fenerbahçe'yi mağlup ederek erkek voleybol tarihinde 30 yıl sonra şampiyonluk kupasını müzeye kazandıran Filenin Aslanları, devam eden sezon genelinde de rakiplerine üstün bir oyun ortaya koymaya devam etti. Basketbolda sezonun ilk haftasında Türk Telekom'a kaybeden Galatasaray Doğa Sigorta erkek basketbol takımı, devam eden sekansta Eurocup ve Basketbol Süper Ligi'nde yoluna devam ederken Ekim'in son haftasında Fenerbahçe Beko'ya iç sahada 20 sayı fark atarak son zamanlardaki geleneğini sürdürdü. Futbolda ise Galatasaray adına Ekim ayı, tıpkı diğer aylar gibi pek iyi geçmedi. 1 Ekim'de oynanılan PSG maçında Radamel Falcao aşil tendonundan sakatlanırken, birisi hazırlık maçı olmak üzere 6 müsabaka oynayan Galatasaray bu maçlarda sahadan 2 galibiyet (birisi hazırlık) çıkarttı. 

2019 KASIM: AVRUPA'YA VEDA
Galatasaray futbol takımı için 2019 yılının en zorlu aylarından birisi hiç kuşkusuz Kasım ayıydı. Bu ay içerisinde 5 resmi maç oynayan Fatih Terim'in öğrencileri,özellikle Kasım'ın son günlerinde iç sahada aldığı Club Brugge beraberliğiyle Avrupa'da yola devam etme konusunda büyük bir yara aldı. Kasım ayında liglere verilen milli arada önce Florin Andone, ardından da Christian Luyindama'yı kaybeden takımımız oynadığı 5 resmi karşılaşmada sadece 2 galibiyet alırken, iç sahada kaybettiği Başakşehir maçıyla birlikte yaklaşık 3 yıldır devam eden iç sahadaki yenilmezlik serisini de kaybediyordu. Real Madrid deplasmanında alınan 6-0'lık mağlubiyet ise sezonun en ağır yenilgilerinden birisi olarak kayıtlara geçti. 

2019 ARALIK: SALLANIR AMA YIKILMAZ
Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, sezonun ilk yarısı için takımından memnun olmazken tıpkı yazımızın başında olduğu gibi Ocak ayındaki transfer dönemini işaret ediyordu. Aralık ayında ligde zirveden uzaklaşan ve Şampiyonlar Ligi'nde grubunu son sırada tamamlayan Galatasaray, kupada anlamsız bir şekilde olayları abartmaya çalışan Tuzlaspor karşısında bir üst tura adını yazdırdı. Aralık ayı içerisinde 8 resmi maça çıkan ve birisi kupada olmak üzere toplam 3 galibiyet elde eden Galatasaray, deplasmanda oynadığı Paris Saint-Germain karşılaşmasında 5-0'lık ağır yenilgiyle turnuvaya veda etti. Sezon başında büyük umutlarla Roma'dan transfer edilen Steven Nzonzi'nin kadro dışı kaldığı Aralık ayının kapanışını ise Galatasaray bu sezonun en farklı galibiyetle yaptı, Antalyaspor karşısında 5-0! Sezonun en büyük transferi olarak takıma katılan ancak uzun süren sakatlığı sebebiyle neredeyse 2 ay takımdan ayrı kalan Radamel Falcao bu ay içerisinde yeniden sahalara dönerken, Kolombiyalı oyuncu döndükten sonra lig ve kupada toplam 3 gol kaydetti. 

2019 yılı sona erdiği an itibariyle Galatasaray kadrosunda yine radikal değişikliklere imza atacak ve en az 5-6 isimle yollarını ayırıp yerlerine yeni isimler katılacak. Bugün itibariyle Süper Lig'de liderin 10 puan gerisinde olan Fatih Terim'in öğrencileri, yeni bir meydan okumayla çifte kupa için savaşacak. Ne dersiniz? 2020 yılından da çifte kupalı paylaşım yapar mıyız dersiniz.. Mutlu yıllar! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0