Aslan eski günlerini mumla arıyor!

Türkiye’ye futbolda Avrupa’dan kupa getirme başarısı gösteren tek Türk takımı olan Galatasaray, son yıllarda ise Avrupa’da eski günlerini aratan bir performans sergiliyor. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 3 puanla tanışamayan ve sadece 1 gol atabilen Galatasaray, kulüp tarihinde Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetine bu sezon da ulaşamadı.

Galatasaray’da, dün gece Paris Saint-Germain karşısında alınan 5-0’lık mağlubiyetle bu sezonki Avrupa macerası son buldu. Sarı-kırmızılılar, bu maçta birlikte Avrupa kupalarında oynadığı son 13 müsabakada galibiyetle tanışamadı. Galatasaray, Avrupa kupalarında son galibiyetini geçtiğimiz sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ilk grup maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova karşısında 3-0’lık skorla almıştı. Sar-kırmızılılar bu müsabakanın ardından 11 Şampiyonlar Ligi, 2 de Avrupa Ligi olmak üzere oynadığı 13 karşılaşmada 9 mağlubiyet aldı ve 4 beraberlik elde edebildi.

DEPLASMANDA 20 MAÇTIR GALİBİYETE HASRET
Dün oynanan Paris Saint-Germain maçı ile birlikte Galatasaray’ın Avrupa kupalarında deplasmandaki galibiyet hasreti 20 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarındaki en son deplasman galibiyetini 2012-13 UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ikinci maçında Alman ekibi Schalke 04 karşısında almıştı. Galatasaray, maçı 3-2 kazanarak Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükselmişti. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetinin ardından deplasmanda oynadığı 19 karşılaşmada 15 kez kaybederken, rakipleri 4 kez de berabere kaldı.

Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında son dış saha golünü ise 25 Şubat 2016 tarihinde oynanan Lazio deplasmanında kaydetti. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı maçta İtalyan rakibine 3-1 kaybetmişti. Sarı-kırmızıların golünü Yasin Öztekin atmıştı. Galatasaray, Lazio karşılaşmasının ardından Avrupa kupalarında oynadığı son 8 deplasman müsabakasında golle tanışamadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0