Çöküş!

Bu sezon kulüp tarihinde 16. kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren Galatasaray, kulüp tarihinin en kötü Avrupa maceralarından birisine imza attı. Grubunda oynadığı 6 maçta sadece 2 puan alabilen Galatasaray, rakip fileleri de 1 kez havalandırabildi. 

Avrupa'nın bir numaralı organizasyonunda yer alan ve kura çekimi sonrasında Real Madrid, Paris SG ve Club Brugge ile birlikte A Grubu'na düşen Galatasaray tarihinin en kötü performanslarından birisini yaşadı. Grubun ilk maçında Brugge deplasmanından golsüz eşitlikle dönen Galatasaray, ikinci maçta evinde Paris SG ve üçüncü maçta Real Madrid'e birer golle mağlup oldu. Grup aşamasının ilk 3 maçında kalesinde 2 gol gören ve 1 puan alan Galatasaray için ikinci etap adeta kabus gibi geçti. 

Grubun dördüncü maçında Real Madrid deplasmanında 6-0'lık ağır bir yenilgi alan Galatasaray, beşinci maçta da Brugge karşısında evinde sahne aldı. Avrupa Kupaları'na devam etmek için Belçika temsilcisini yenmek zorunda olan Terim'in öğrencileri, maçın başında öne geçmesine karşın 90+2'de kalesinde gördüğü gole engel olamayınca sahadan 1 puanla ayrıldı. Galatasaray grubunun son maçında dün akşam Paris deplasmanında sahaya çıktı ancak tıpkı Madrid deplasmanında olduğu gibi, 5-0'lık ağır mağlubiyet sonrasında turnuvaya veda etti. 

Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla dikkat çekti. Grup aşamasında rakip kaleye 48 şut atan Terim'in öğrencileri turnuvanın en az şut çeken ismi olurken, 9 kez de rakip kaleye isabet bularak bu alanda da son sırada yer aldı. Kalesinde yediği 14 golle en çok gol yiyen beşinci takım olan Galatasaray, turnuvada attığı 1 golle de en az gol atan takım sıralamasında ilk sırada yer aldı. Galatasaray'ın bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde tek golü iç sahada oynanılan Club Brugge karşılaşmasında Adem Büyük'ten geldi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0