Terim'in en kötü Avrupa performansı!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon grup aşamasında kulüp tarihinin en kötü performanslarından birisine imza atan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, teknik adamlık kariyerinin en kötü dönemlerinden birisini yaşıyor. 

21 Aralık 2017 tarihinde Galatasaray'ın başındaki 4’üncü dönemine başlayan teknik direktör Fatih Terim, takımın başında Avrupa kupalarında başarısız bir grafik çiziyor. 2000 yılında Galatasaray’ın başında Türkiye’ye futbolda ilk ve tek Avrupa kupası olan UEFA Kupası’nı kazandıran Terim, özellikle bu sezon olmak üzere takımının başında Avrupa kupalarındaki en kötü dönemlerinden birini yaşıyor. Sarı-kırmızılılar ile Süper Lig’de son iki sezonda şampiyonluğu elde eden 66 yaşındaki teknik adam, Avrupa kupalarında ise takımı ile istediği başarıyı elde edemiyor. Terim’in 4’üncü döneminde Galatasaray çıktığı 14 Avrupa kupası maçında 1 galibiyet alabilirken, rakiplerine 9 kez mağlup oldu ve 4 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde geçtiğimiz sezon D Grubu’nda Portekiz’in Porto, Almanya’nın Schalke 04 ve Rusya’nın Lokomotiv Moskova takımları ile mücadele eden Terim’in Galatasaray’ı grubunu 6 maç sonunda 4 puanla üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’nin yolunu tutmuştu. Sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Portekiz’in Benfica takımı ile eşleşmiş ve rakibine 1-2 ve 0-0’lık skorlar sonucunda elenerek Avrupa kupalarına veda etmişti. Galatasaray, bu karşılaşmalarda rakip kaleye 6 gol gönderirken, kalesinde ise 10 gol görmüştü.

Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray bu sezon ise UEFA Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu’nda İspanya’nın Real Madrid, Fransa’nın Paris Saint-Germain ve Belçika’nın Club Brugge takımları ile mücadele etti. Oldukça kötü bir grup performansı sergileyen Terim’in öğrencileri, grup aşamasında 6 maç sonunda attığı 1 gol ve topladığı 2 puanla ile grubunda son sırayı alarak Avrupa kupalarına veda etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0