Bartali eleştirilere raporlu yanıt verdi..

2019-2020 sezonunda yaklaşık 20 resmi maç oynamasına karşın fiziksel olarak eleştirilen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim her ne kadar kondisyoner Alberto Bartali'ye sahip çıksa da, deneyimli çalıştırıcı hakkında çıkan haberler sonrası şaşkınlık yaşadı. Bu durum üzerine teknik heyete ayrıntılı bir rapor hazırlayan İtalyan çalıştırıcı takımın son durumu hakkında da görüşlerini sundu.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre; bu sezon iziksel olarak sıkıntılar yaşayan ve 70'ten sonra tabir-i caizse oyundan düşen Galatasaray'da son zamanlarda eleştiri okları İtalyan kondisyonere çevrilmişti. Galatasaraylı futbolcuların hazır olmadığı yönündeki haberler karşısında şaşkınlık yaşayan Bartali'nin yeni transferler hakkında durum analizi yaptığı öğrenildi. Transfer döneminde genelde takımlarında oynamayan futbolcuları kadrosuna katan Galatasaray'da faturanın en son kesileceği isim olarak bakılan Alberto Bartali'nin teknik direktör Fatih Terim'e hemen hemen her antrenman sonrası detaylı bir rapor sunduğu belirtilirken, özellikle kiralık olarak gelen oyuncuların toparlanmaları konusunda yoğun mesai harcandığı kaydedildi.

Sezon başında takıma kiralık olarak katılan isimler için Bartali'nin hazırlamış olduğu raporlar şu şekilde..

1) Mario Lemina: Galatasaray'a gelmeden evvel yaklaşık 5 aydır oynamayan Gabonlu yıldız fiziksel durumunu yeni yeni toparlıyor. Lemina daha önce yaşadığı sakatlıkların ardından Trabzonspor karşısında da arka adalesinden sorun yaşadı. 

2) Michael Seri: Fulham'dan kiralık olarak gelen Fildişili futbolcu Premier Lig'de her ne kadar 34 maçta görev alsa da tecrübeli orta saha oyuncusunun son 2 ay 90 dakika oynadığı maç yok. Yaz döneminde kendisine pek iyi bakmadığı anlaşılan Seri'nin ligin ikinci yarısında fizik olarak daha iyi durumda olması bekleniyor.

3) Emre Mor: Celta Vigo'da geçen sene 3 kere kadro dışı kalan ve düzenli oynamaktan uzak kalan Emre, geçen sene sadece 12 maçta görev yapabildi. Galatasaray'da da zaman zaman şans bulan Emre'nin fiziksel olarak maç temposunu kazanması için sürekli oynaması şart.

4) Steven Nzonzi: Kadroya katılan isimler arasında en hazır isim Fransız yıldızdı. Sezon sonunda kendisine iyi bakan Nzonzi, hazırlık döneminde de Galatasaray'da fiziksel olarak testleri başarıyla geçti. Gelir gelmez görev yapmaya başlan Nzonzi, bu sezon ligde 9, Şampiyonlar Ligi'nde de 4 maçta görev yaptı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0