Galatasaray'da savunma alarm veriyor..

Galatasaray'da kötü giden sezonun hesabı kabarmaya devam ediyor. Özellikle savunmanın alarm verdiği sarı kırmızılı takım maç başına 1.3 gol yiyor. Hücum yönünden de yeterli pozisyona giremeyen Galatasaray, şampiyonluk yarışında puan kaybetmeye devam ediyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre; Kabus gibi bir sezon yaşayan Galatasaray hücum hattında istediği etkinliği bir türlü yakalayamadığı gibi savunmasında da büyük açıklar veriyor.

İzmir deplasmanında da Göztepe’ye boyun eğip kötü gidişini sürdüren sarı-kırmızılılarda bu tablo net bir şekilde ortaya çıktı. Fatih Terim’in “Çok pozisyona girdik” dediği maçta Aslan kaleyi sadece bir kere tutturabildi.

Terim’in oyun felsefesinde beklerin önemi ayrı bir yer teşkil ediyor. Ancak bu sezon Mariano-Nagatomo ikilisi yaptıkları isabetsiz ortalarla atakların daha başlamadan bitmesine neden oluyor. Aslan’ın oyun tarzında yaşadığı en büyük problem bu ikilinin yaptıkları isabetsiz ortalarla sınırlı değil!

Rakip çözdü
33 yaşındaki Nagatomo ve yine aynı yaştaki Mariano hücuma çıktıklarında defansa, defansta kaldıklarında ise hücum hattına yetişemiyor. Sarı-kırmızılıların kanat beklerde yaşadığı bu zaaf ise rakiplerinin ana taktiği haline gelmeye başladı.

Mariano ve Nagatomo’nun arkasında bıraktığı boşluklara hızlı koşular yaparak Aslan’ın dengesini bozan İlhan Palut’un ekibi bu anlayışla Halil ile bir gol bulurken, Serdar’ın bir topu da direkten döndü. Aslan’ın savunmadaki dağınıklığı rakiplerin adeta iştahını kabartıyor.

Galatasaray bu sezon 16 maçta kalesinde 15 gol görürken Şampiyonlar Ligi’nde de 6 maçta 14 topu ağlarından çıkardı.

Deplasman kayıp
Yarıştığı bütün kulvarlarda inişli çıkışlı performans sergileyen Galatasaray’ın deplasman kabusu bitmiyor. Sarı-kırmızılılar oynadığı son dokuz dış saha maçından sadece iki galibiyet çıkarabildi. Sarı-kırmızılılar ligde Gaziantep, kupada Tuzla’yı yendi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0