STSL | Terim kendisine ihanet ediyor..

Süper Ligin 14. haftasında Galatasaray evinde Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Galatasaray, maçı 20.dakikasında Belhanda'nın penaltıdan attığı golle 1-0 kazandı ancak oynanan oyun, 3 puanı Galatasaray'ın hiç hak etmediği bir türdendi.. Muslera'nın kalesinde devleştiği karşılaşmanın ardından Fatih Terim'in yaptığı açıklamalar ise kendi kendisine ettiği ihanetin en güzel örneğiydi! 

Alanyaspor'un girdiği pozisyonlar sonrasında rahat kazanabileceği maçı Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera takımının kazanmasına sebep oldu. Uruguaylı kaleci sezon başından beri çok formda.. 2017-18 ve 2018-19 sezonlarındaki kötü performanslarını bu sezon da devam ettirse Galatasaray'ın bugün düşme hattında olacağı çok aşikar. Muslera'nın bu sezon Fatih Terim'i kurtardığı kaçıncı maç olduğunun sayısını unuttuk bile. Uruguaylı kalecinin bu sezon yeniden kendini bulması gerçekten çok büyük bir şans.

Galatasaray'ın pek çok yıkımını izledik. Dursun Özbekli sezonlarda yanlış teknik direktör tercihleri, yetersiz kadrolar gibi türlü sorunlarla çok kötü Galatasaray futbollarına şahit olduk. Lakin hiçbiri ama hiçbiri son dönemdeki Galatasaray kadar kötü silik ve etkisiz bir futbol oynamadı. Maç sonunda ise Galatasaray'ın futbolu için türlü bahaneler üreten Fatih Terim'in durumu ise bir efsanenin yavaş yavaş bitişinin resmiydi. Maçı kazanan bir Galatasaray var ama güzel futbolu geçtim doğru ve iyi futbol oynayan Galatasaray yok. Galatasaray 14 haftada 15 gol atabildi. Dün sadece 1 tane pozisyon bulabildi ve en az 3 tane Muslera'nın çıkardığı net pozisyon verdi. Savunma futbolu bir oyun tercihidir ama Galatasaray bir savunma futbolu oynamıyor. Savunma futbolu oynayan takımın en iyi oyuncusu her hafta kalecisi olmaz. Her hafta Fatih Terim'in arkasını toplayan Fernando Muslera daha ne kadar bu takımı taşıyabilir? Bu bir yerde yine patlayacak ve o gün geldiğinde Fatih Terim yine bahanelerin arkasına sığınabilecek mi? Dün maç sonu açıklamaları facia ötesi olan bir Galatasaray efsanesi izledim. Fatih Terim pozisyon vermediğini iddia ettiği maçta Muslera'nın çıkardığı sadece 5 tane pozisyon var, ki bunların 3'ü neredeyse penaltı noktası ve ilerisinden, kaleciyle karşı karşıya pozisyonlar..

Ya Fatih Terim futbolu unuttu ya da biz farklı bir maçı izledik. Dün basın toplantısında Fatih Terim'e taktiksel anlamda bir sorun var mı diye sordular Fatih Terim ise ''sorun bizde değil'' dedi. Bu gerçek anlamda Fatih Terim efsanesinin resmi olmasa da bitişinin ilanı.. Terim hala sorunun oyuncular olmadığını düşünüyor ama şu soruları sormadan edemiyorum. Madem sorun taktiksel değil geldiğiniz günden beri neden forvet oyuncuları hep verimsiz kalıyor? Madem sorun taktiksel değil Schalke'de duran toplardaki etkinliği ile gündeme gelen Ozan Kabak, Belçika'dan gelirken duran toplarda etkinliği yüksek olan Luyindama'nın Galatasaray'da 1 kez bile kornerde veya frikiklerde topla buluşamamasının sebebi nedir? Madem taktiksel anlamda sorun yok; Galatasaray dün Alanyaspor maçında neden 4 kez üst üste korner atışında kalesinde gol pozisyonu verebildi? Madem taktiksel anlamda sorun yok ligin çok üstünde bir kadrosu olmasına rağmen neden Galatasaray 14 haftada 15 gol bulabildi? Madem sorun taktiksel değil, neden Galatasaray 14 haftalık başlangıçla tarihinin en kötü dönemlerinden birisini geçiriyor? Eğer sorun Fatih Terim'in dediği gibi taktiksel değil ise bu soruların cevabı bende yok. Başka cevap verebilecek var mı onu da bilmiyorum.

Galatasaray'ın son 10 yıldaki teknik direktörlerine baktığımızda en iyi teknik direktörü Fatih Terim. Lakin Fatih Terim artık eskisi kadar, yada kendisini "İmparator" yapacak kadar iyi bir teknik direktör değil. Öncelikle bunu kabul etmek gerek. Fatih Terim, Galatasaray'da çok büyük bir efsane yarattı. Bunlar inkar edilemez ama Fatih Terim artık geçmişte kalan demode bir teknik direktör. Galatasaray'ın yakın zamanda en kötü dönemi 2015-2016 sezonuydu. O sezon 4 teknik direktör izledik. O sezon Galatasaray'ın en kötü futbolunu izledik muhtemelen.. O dönem 2 maç teknik direktörlük yapan Orhan Atik yönetimindeki Galatasaray orta sahasında Selçuk-Emre Çolak olan takım bugünkü Fatih Terimli Galatasaray'dan daha iyi oynuyordu. En azından pozisyona girebiliyor, gol atabiliyordu. Fatih Terim'in ne kadar kötü bir durumda olduğunun bir başka kanıtı da bu karşılaştırma muhtemelen. Mustafa Denizli'nin nasıl son döneminde çok kötü bir futbol oynattıysa Fatih Terim de çok kötü bir futbol oynatıyor. Bu sebeple Galatasaray'dan ümitlenmek bir şeyler beklemek Pollyannacılıktan ibaret.. Galatasaray'da saha içi sorunların temelinde Terim var. Galatasaray'ın özlenen ve istenen futbolu oynaması için ne yönetim ne de futbolcu kadrosu değişmemeli. Galatasaray'da öncelikle teknik direktör değişmeli. Galatasaray'ın en büyük problemi taktiksel. Bu kadroda daha hala sakatım çok vs. diye bahaneler bir teknik direktör olmamalı. Zaman herkesi yener. İnovatif değilseniz futbolda yeriniz yoktur ve geçmişte ne kadar iyi teknik direktör olursanız olun günümüzde kendimizi günümüzün futboluna ayak uyduramazsanız kaybolur gidersiniz. Fatih Terim'in Galatasaray'da kredisi bitmez. Muhtemelen yakın dönemde gönderilmesi muhtemel değil. Fatih Terim'i de gönderebilecek bir yönetim de mevcut yok ama bu gidişle belirli bir süre sonra artık kendi bırakma noktasına geleceğini öngörmek abartı olmayacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0