Fatih Terim: Vicdanları rahat ettirin!

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda ilk maçta deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Galatasaray sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrılırken, teknik direktör Fatih Terim maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Oynanılan oyundan umutlu olduğunu belirten Terim, maçın hakemlerine serzenişte bulundu.

Esasında istediğimiz oyun yavaş yavaş geliyor. Bütün maç boyunca oyunun kontrolünü, pas trafiğini iyi ayarlayan, pas istasyonlarında bazı hatalar da yapan; ama genelde çok yüksek farkla oyunu domine eden bir Galatasaray vardı. Bu önemliydi bizim için. Oyunun hiçbir bölümünde deplasmanda oynayan takım görüntüsü vermedik. 1-1 bize yeter veyahut avantajlı denmeli. Son saniyeye kadar kovaladılar, pozisyon buldular, direkten dönen topumuz var.. Zengin bir repertuarınız olursa özellikle hücumda hem oyuncu bakımından hem oyun anlayışı bakımından. Bugün tüm sıkıntımız defans arkasına, arasına sprint yapacak arkadaşımız azdı. Topu yere indiren, geriden iyi çıkan, düşünceleri yapan bir takım vardı. İlk yarı Feghouli, Martin hatta Ömer çok kenarda kaldılar, ikinci yarı içeri kat edince o zaman beklerimize daha rahat yol açıldı. Her gün daha iyi olacak gibi görünüyor şu anda..

Ben içeri giriyorum, o tuzağa düşmem ben artık. Ceza yemek istemiyorum. Ben size soru sorayım, siz de futbolun içindesiniz. 18’in içerisinde ayağınızla rakip forvetin ayağına basarsanız bu penaltı mıdır değil midir? Penaltı evet. Hakemler, o veya bu demiyorum. Açıkçası hiçbirinin kötü niyetli olduğuna da inanmıyorum. Ceza yememek için dikkatle, özenle seçiyorum kelimelerimi. Güzel kardeşim, VAR’a gidiyorsun golde tamam güzel. E o zaman penaltıda da git. Vicdanları rahat ettir. VAR’daki kimse, sen de çağır, mecbur et güzel kardeşim. İş zora çıkmasın, problem olmasın. İlk iki pozisyonu seyrederseniz penaltı değil ama üçüncüyü seyrederseniz üzerine basmış. Arkasından golün iptalinde giderseniz, öyle bir açı var ki o açıdan baktığınızda penaltı demezsiniz. İkinci yarı hepimize hayırlı olsun. Ben zaten zaman zaman nasıl geçeceğini anlatıyorum zaten.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0