Oltion Bilalli imzaya geliyor!

Kosova'da faaliyet gösteren Besëlidhja kulübünün altyapısında yetişen ve geçtiğimiz yıllarda bir çok kez denemeye alınan Oltion Bilalli bir kez daha İstanbul'a geliyor. Geçtiğimiz sezon devre arasında yine bu tarihlerde Besëlidhja kulübü yetkilileri ve 16 yaşındaki kaleci Arnis Ajeti ile birlikte Florya'ya gelerek Galatasaray tarafından denenmeye alınan genç oyuncunun profesyonel sözleşmeye imza atması bekleniyor.

Galatasaray'da daha önce U16, U17, U18 ve U19 takımlarında denemeye alınan Kosovalı hücum oyuncusu Oltion Bilalli bir kez daha Florya'ya geliyor. Uzun süredir takip edilen ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Bilalli'nin profesyonel sözleşme imzalayarak U19 takımı forması giymesi bekleniyor. Geçtiğimiz sezon bu tarihlerde Besëlidhja kulübü direktörü Driton Bajrami ve altyapı antrenörü Adem Neziri'nin yanı sıra takım arkadaşı Arnis Ajeti ile birlikte Florya'ya gelerek yeteneklerini sergileyen genç oyuncu, teknik ekibin beğenisini kazanmıştı. Bir ay kadar Florya'da antrenmanlara çıkan Bilalli, yaş sınırına takıldığı için profesyonel sözleşmeye imza atamamış ve Kosova'ya dönmüştü. 

Sezon başında bir kez daha Galatasaray U19 takımı bünyesine katılan Kosovalı oyuncu, sezon öncesinde A takımla oynanılan hazırlık maçında da görev yapmıştı. Uzun bir süredir takip edilen ve son olarak teknik heyetin de onayından geçen Oltion Bilalli kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bir kez daha İstanbul'a geldiğini ilan ederken, Kosova kulübünden alınan bilgilere göre genç oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalanacağı iddia edildi. Galatasaray'ın bu transfer için Kosova kulübüne herhangi bir bedel ödemesi beklenmezken; 5 yıldır süregelen işbirliği böylelikle ilk meyvesini vermiş oldu. 

Kosova milli takımında çeşitli yaş kategorilerinde forma giyen Oltion Bilalli, profil olarak sol ayaklı hücum oyuncusu profili çiziyor. Fizik olarak yaşıtlarının önünde bir görüntü çizen Bilalli, teknik kapasite olarak da dikkat çekiyor. Milli takımda kanatlarda görev yapan Bilalli, hücumda ileri uçta da görev yapabiliyor. 

2 genç oyuncu 2019 yılının Ocak ayında Florya'daydı..
2 genç oyuncu 2019 yılının Ocak ayında Florya'daydı..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0