ÖZEL HABER | Yalçınkaya'dan Efe Güven'e mobbing iddiası!

Bu sezona iddialı bir kadroyla giren ancak sakatlıkların etkisiyle Avrupa'dan elenen Sarayın Sultanları yoluna ligde devam ederken, takımın 3 yabancıyla yola devam etmesi hem basketbolseverleri hem de Galatasaraylıları bir hayli şaşırtmış durumda. Ligde transfer döneminde her takım bütçesine göre transfer yapabilirken, sakatlanan Cuic'in yerini 3 aydır doldurmayan kadın basketbol takımında gözler Ömer Yalçınkaya ve Ömer Cansever ikilisine döndü.

Öğle saatlerinde verdiğimiz 'Sarayın Sultanlarına Ömer Cansever ve Ömer Yalçınkaya Engeli' başlıklı özel haberin ardından, son dönemde kadın basketbol takımıyla yakından ilgilenen yönetici Özgür Savaş Özüdoğru'nun yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesi ise haberi kanıtlarcasına bir olay olarak göze çarptı. Bu kez Ömer Yalçınkaya ile ilgili ortaya farklı bir iddia atıldı. 

Genel menajer Ömer Yalçınkaya'nın sezon başından beri takımın başında baş antrenör olarak Nevriye Yılmaz'ı görmek istediği öğrenildi. Kadın basketbol takımına transfer yapılmamasının ana sebebi olarak öne çıkan şube genel menajeri Yalçınkaya, aldığımız bilgilere göre basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ömer Cansever'i de kadın basketbol takımına transfer yapılmaması için ikna etti. Sezonun henüz Şubat ayına bile girmemişken ve erkek basketbol takımında 8 yabancı oyuncunun forma giymesine rağmen her fırsatta erkek basketbol takımına yabancı transferinin düşünüldüğünü açıklayan Ömer Yalçınkaya'nın, kadın basketbol takımının ihtiyacı olan yabancı oyuncu transferiyle ilgili konuşmaması ise transfer için kulislerde dolaşan iddiaları doğrular nitelikte.. Kadın basketbol takımına yapılacak takviye ile şampiyonluğun en güçlü adaylarından birisi olma ihtimali söz konusuyken, erkek basketbol takımında ligdeki diğer takımlar göz önüne alındığında takviye yapılsa bile şampiyonluğun daha zor olduğu da su götürmez bir gerçek. Eurocup için şampiyonluk hedefleniyorsa, orada da transferde fazlsaıyla geç kalındığı acı bir gerçek olarak karşımızda duruyor. 

Verdiği röportaj ve katıldığı programlarda kadın basketbol takımının hedefini şampiyonluk olarak dile getiren Yalçınkaya, iddiasının yersiz ve kadronun da bu hedef için yetersiz olduğunu bildiği halde bunu dile getirmekten geri kalmıyor. Bunun gerçek nedeninin taraftara karşı popülist söylemler olurken, bir diğer taraftan da baş antrenör Efe Güven hakkında başarısız algısı yaratmak ve daha rahat hareket etmek olduğu da iddia edilen bir başka konu olarak yer alıyor. 

Tüm bu iddiaların ana nedeni olarak genel menajer Ömer Yalçınkaya'nın, Efe Güven ile yollarını ayırmak istemesi, başarılı antrenörün transfer isteğini gerçekleştirmeyerek kendisini yıldırmaya ve kadın basketbol takımının başarısız olması ile şu sıralar Galatasaray Doğa Sigorta'da uzun oyuncu bireysel antrenörlüğü yapan Nevriye Yılmaz'ı takımın başına getirirken çok rahat hareket edeceği konuşulanlar arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0