ZTK | Halis muhlis beraberlik!

2020 yılının ilk resmi maçında Ziraat Türkiye Kupası'nın son 16 turunun ilk maçında Çaykur Rizespor deplasmanında sahaya çıkan Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Takımımızın bu yılki ilk golünü 8 ay sonra sahalara dönen Emre Akbaba kaydederken, karşılaşmanın 93. dakikasında Emre Mor ile bulduğumuz gol VAR kararıyla iptal edildi. 

İstanbul ve Antalya'da gerçekleştirilen kamp çalışmalarının ardından yılın ilk resmi maçında Rize deplasmanında sahaya çıkan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, kupa mesaisinde ideal ilk onbirine yakın bir kadroyu sahaya sürdü. Sıtma rahatsızlığı nedeniyle kampta takımdan ayrı kalan Henry Onyekuru'nun yanı sıra yabancı kontenjanı nedeniyle lisansları çıkartılamayan Marcelo Saracchi ve Jesse Sekidika'nın forma giyemediği karşılaşmada takımımız Okan Kocuk - Şener Özbayraklı, Marcao, Ryan Donk, Martin Linnes - Mario Lemina, Jean-Michael Seri, Emre Akbaba - Ömer Bayram, Sofiane Feghouli ve Radamel Falcao onbiriyle sahaya çıktı. Geçtiğimiz sezon Rize'de ayağı kırılan ve uzun bir süre sahalardan uzak kalan Emre Akbaba karşılaşmaya kaptan olarak çıkarken, tecrübeli oyuncunun dönüşü iki takım taraftarları tarafından alkışlandı. Mücadelenin ilk dakikalarında Galatasaray ön alanda daha kalabalık, hücum pres yapan ve kaybettiği topu geri kazanım konusunda hızlı bir oyun oynamaya çalışırken; Seri ve Emre'nin ön alandaki hareketli oyunu hücumda aksiyonların daha fazla olmasını sağladı. Topa sahip olan bir takım kimliğinden üçüncü bölgede daha fazla hareket eden takıma geçişi sergileyen Terim'in öğrencileri, ilk yarım saatlik bölümde zaman zaman rakip kaleyi yoklayan taraf oldu. Rizespor hızlı ve geçiş hücumlarıyla Galatasaray ceza sahasında tehlike yaratmak isterken, mücadelenin 37.dakikasında Meljnak'ın soldan getirdiği hücumda arka direğe ortasında Boldrin gelişine sert vurdu ve top ağlarla buluştu; 1-0. Golün ardından beraberlik golü için rakip kaleye yüklenen Terim'in öğrencileri, kalesinde gördüğü gole cevabını hemen vermeyi başardı. Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Sofiane Feghouli'nin sağ taraftan açtığı ortaya Emre Akbaba ceza sahasına yaptığı koşuyu tabir-i caizse uçarak vurduğu şutunda golle sonuçlandırarak tabelaya eşitliği getirdi; 1-1. Geçen sezon bu stadyumda ters kalede ayağını bırakan Akbaba'nın aynı stadda kaptan olarak takımının 2020 yılındaki ilk resmi golünü atan isim olması futbolun bir cilvesi olsa gerek.. Golün ardından iki takım adına 5 dakikalık sekansta herhangi bir aksiyon olmazken mücadelenin ilk yarısı karşılıklı gollerle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına iki takımda da herhangi bir değişiklik olmadan başlarken, Galatasaray oyunu ön alana yıktı. Ömer Bayram'ı merkeze doğru sol iç pozisyonuna çeken teknik direktör Fatih Terim bunun karşılığını merkez odaklı oyunda tempoyu yükselterek aldı. Orta alanda biraz daha hareket kazanan takımımız 53. dakikada Ömer Bayram'ın ceza sahası dışından kaleye sert şutunda gole çok yaklaşırken, top üst direkte patladı. Bu pozisyondan dört - beş dakika sonra Seri'nin pasında topla buluşan Sofiane Feghouli ceza sahası içerisinde Emre Akbaba'ya pasını aktardı ancak Akbaba'nın vuruşundan önce savunma topa dokunarak pozisyonun dengesini bozdu ve tehlikeyi büyümeden önledi. Karşılaşmada dakikalar 60 ila 65 arasını gösterdiğinde Çaykur Rizespor özellikle savunmamızın sol kanadından Oğulcan Çağlayan ve Boldrin ile birlikte tehlikeli ataklar geliştirirken, iki takım adına oyun olabildiğince ortada geçti. Takımımız oyunun bir bölümünde sağlı sollu ortalar açarken, tabir-i caizse bu ortalar rakip kaleciyi alıştırmaktan öteye gitmedi. Mücadelenin 75. dakikasında Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim iki oyuncu değişikliği birden yaparken, Falcao ve Seri'nin kenara geldiği değişikliklerde Taylan ve Emre Mor oyuna dahil olan isimlerdi. Yaşanan bu değişiklikler sonrasında Emre Akbaba ve Sofiane Feghouli ceza sahası çevresinde gezinen isimler olurken, takımımızın hücumda hangi şablonla oynadığını kestirmek oldukça güç oldu. Karşılaşmanın 85. dakikasında rakibinin müdahalesi sonrasında Emre Akbaba ceza sahası içerisinde yerde kalırken maçın hakemi Halis Özkahya devam kararı verdi ve VAR'a gitme gereği de duymadı. Yayıncı kuruluşun tekrar görüntülerinde rakip savunma oyuncusunun Emre'nin denge ayağına bastığı açıkca görülürken, karşılaşmanın hakeminin yada VAR hakemlerinin pozisyonu kontrol etme gereği duymaması dikkat çekici bir detay olarak kaldı. Bu dakikaların ardından iki takım adına gol tehlikesi yaşanmazken, Galatasaray'da mücadelede normal sürenin son dakikasında Emre Akbaba kenara gelirken Adem Büyük oyuna giren isim oldu. Karşılaşmanın sonuna 4 dakika eklenirken, 93. dakikada Adem Büyük ceza sahası içerisinde tabir-i caizse ekmeğini taştan çıkarttığı pozisyonda altı pas içerisinde açtığı ortada Emre Mor boş kaleye topu yuvarlayarak takımımızı öne geçirdi. Ancak bir kaç dakika önce penaltı pozisyonunda VAR'a gitmeyen maçın hakemi Halis Özkahya, gol pozisyonunda yaşanan ikili mücadele pozisyonu için VAR'a giderek rakip takım oyuncusuna faul yapıldığına hükmetti ve gol kararını iptal etti. Bu dakikanın ardından kalan bir dakikalık sekansta da herhangi bir pozisyon olmazken mücadele karşılıklı gollerle 1-1'lik skorla tamamlandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0