Eurocup TOP16 | Tatsız mağlubiyet!

Galatasaray Doğa Sigorta, mücadele ettiği Eurocup'ta TOP16 turunun 2.hafta maçında evinde Rytas Vilnius'u konuk etti. 40 dakika boyunca süren rezalet hakem yönetimine takımımızın da kötü oyunu eklenince, konuk ekip karşılaşmada73-89 galip ayrıldı. Ertuğrul Erdoğan'ın öğrencileri bu mağlubiyetle birlikte gruptaki ilk mağlubiyetini aldı. 

Galatasaray Doğa Sigorta mücadeleye Webster - Harrison - Göksenin - Poythress ve Auguste ilk beşiyle başlarken perdeyi açan orta mesafeden Webster oldu. İlk çeyreğin son 3 dakika 30 saniyesine girilirken farkı 5'e kadar çıkaran rakip ekip, çeyreği de 17-23'lük skorla önde tamamladı. İkinci çeyreğe de etkili başlayan Rytas, farkı 11'e kadar çıkarınca Ertuğrul Erdoğan öğrencilerini 2 dakika dolmadan yanına çağırdı. Mola dönüşü de etkili oyununa devam eden Litvanya ekibi farkı çeyrek sonuna kadar korumasını bildi. İlk yarının son dakikalarında Webster iki teknik faul kararı sonrası atıldı ve ilk yarı 35-45 tamamlandı.

İkinci çeyreğe Whittington'ın sırtı dönük pozisyonda basketiyle başlayan Galatasaray ardından rakibin 6-0'lık serisine engel olamadı. Çeyreğin bitimine 3 dakika kala Litvanya ekibi farkı 45-61 ile 16'ya kadar çıkarınca Galatasaray molasına gidildi. Mola dönüşünde de istediğini alamayan Yenilmez Armada son çeyreğe 54-72 geride girdi. Son çeyreğe Rytas üçlükle başlasa da 10-0'lık seriyle cevap veren Cimbom farkı 11'e indirdi. Farkın kapanmaya başladığı noktalarda hakem üçlüsü rakibin 2 stepsini vermeyip Koç Ertuğrul Erdoğan'a teknik faul çalınca fark tekrardan açıldı ve maç 73-89 rakip takım lehine sonuçlandı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0