BSL | Bir derbi galibiyeti de Galatasaray Doğa Sigorta'dan!

Resim
Galatasaray Doğa Sigorta, ING Basketbol Süper Ligi 20.hafta maçında derbi mücadelesinde Fenerbahçe Beko'ya konuk oldu. Ekibimiz karşılaşmaya felaket başlasa da sonradan oyuna ortak oldu ve çekişmeli geçen karşılaşmada rakibini 75-80 devirmesini bildi. Bu skorla birlikte Galatasaray erkek basketbol takımının 10 senelik deplasman galibiyeti hasreti bitmiş oldu. Sizler için karşılaşmanın hikayesini derledik:

FENERBAHÇE BEKO 75 - 80 GALATASARAY DOĞA SİGORTA MAÇ ÖZETİ

Galatasaray Doğa Sigorta karşılaşmaya Robertson-Göksenin-Harrison-Poythress-Auguste ilk beşiyle başladı. Yenilmez Armada maçın daha 4 dakikası dolmadan 3'ü Robertson'dan olmak üzere 5 top kaybı yaparak felaket başladı. Ekibimizin top kayıpları Fenerbahçe'nin işini hayli kolaylaştırınca skor 15-4'e kadar geldi. Ertuğrul Erdoğan'ın molası sonrası toparlanan Cimbom çeyreğin sonunu iyi oynadı ve çeyrek 22-19 tamamlandı. 

Fenerbahçe Beko ikinci çeyreğe de iyi başlayan taraf olup skoru 29-23'e getirse de bu noktadan sonra ekibimiz 9-0'lık seri bularak skoru 29-32'ye getirdi ve Obradovic mola almak zorunda kaldı. Kalan bölümde iki takım da karşılıklı basketler bulunca ilk yarı 39-38 Fenerbahçe Beko lehine tamamlandı.

İkinci yarı Can-Poythress alley-opp'uyla açılırken ev sahibi ekip sonradan hızlı bir seriyle yine öne fırlamasını bildi. Bu seriye Yiğit ve Robertson'ın etkin oyunuyla karşılık veren Yenilmez Armada son çeyreğe de 53-57 önde girmesini bildi. 

Son çeyreğe yine felaket bir başlangıç yapan Cimbom, savunmada rakibine karşı koyamayınca Fenerbahçe Beko ilk 5 dakikada 20 sayı üretti ve skor 73-65'e geldi. Çeyreğin kalan diğer yarısında ise Galatasaray Doğa Sigorta'da savunmada inanılmaz bir noktaya çıktı ve kalan 5 dakikada sadece 2 sayı yiyerek karşılaşmayı 75-80 kazanmasını bildi.

Skorerlerimiz

  • Aaron Harrison - 11 sayı
  • Alex Poythress - 13 sayı
  • John Robertson - 15 sayı
  • Zach Augguste - 17 sayı
  • Yiğit Arslan - 12 sayı
  • Tai Webster - 5 sayı
  • Can Korkmaz - 3sayı
  • Ege Arar - 4 sayı

Fenerbahçe Beko - Galatasaray Doğa Sigorta maçının özet görüntüleri: 




Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0