Club Brugge'a rest: Parayı ödeyin!

Galatasaray'ın sezon başında 3 milyon 350bin Euro kiralama bedeliyle Club Brugge'a kiraladığı ancak sezon ortasında kadro dışı kalarak takım antrenmanlarına dahi alınmayan Mbaye Diagne için ortalık karışıyor. Senegalli oyuncunun kiralama bedelinin ödenmediği gerekçesiyle FIFA'ya başvuracağını açıklayan ve bu konuda resmi yazı gönderen Galatasaray yönetimine Belçika ekibi anlaşmak için haber gönderdi.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Mbaye Diagne için Galatasaray ve Brugge karşı karşıya geldi. Senegalli oyuncuyu sezon başında 3 milyon 350 bin euro bedelle kiralayan ancak bu futbolcuyu kadro dışı bıraktığı gibi antrenmanlara da almayan Belçika oyuncusunun Ocak ayı taksitini halen yatırmaması Galatasaray yönetiminde bardağı taşırdı. Sarı kırmızılı yönetim resmi bir yazı göndererek, hem 1 milyon Euro’luk ödemenin gecikmesi hem de 13 milyon Euro yatırım yaptıkları oyuncunun mağdur edilmesi nedeniyle FIFA’ya şikayette bulunacağını beyan etti. Bu yazının ardından Belçika temsilcisinin yetkilileri Galatasaray yönetimiyle görüşmek istediklerini talep etti. 

BELÇİKA EKİBİNE BİR HAFTA SÜRE
Mbaye Diagne için 2 milyon euro daha ödemesi gereken Club Brugge’ün bu isteğine Galatasaray yönetimi “Ocak ayında ödemeniz gereken 1 milyon Euro’luk tutarı yatırmadan bizi aramayın. Oyuncuyu hem oynatmıyorsunuz, hem de görmezden gelip tesislere dahi almayarak değerini düşürüyorsunuz. Üstüne üstlük sözleşme şartlarını da yerine getirmiyorsunuz.” şeklinde net bir şekilde yanıt vererek konu hakkında ne kadar ciddi olduğunu belirtti. Belçika ekibine ödemeyle ilgili olarak 1 haftalık süre tanıyan Galatasaray yönetimi anlaşma gereğince 1 milyon Euro’luk taksitin yatırılmasını istedi. Club Brugge bu süre zarfında 1 milyon Euro'luk bedeli yatırmazsa yönetim konuyu resmi olarak FIFA’ya taşıyacak.

DEĞERİ 6 MİLYON EURO'YA DÜŞTÜ
Yaşanan gelişmeler sonrasında Club Brugge ise anlaşmak için zemin arıyor. Senegalli oyuncu için Ocak dışında Nisan ayında da 1 milyon Euro’luk ödemesi olan mavi-siyahlılar “Futbolcudan bir katkı alamıyoruz” diyerek Galatasaray’dan bu tutarda indirim yapmasını isteyecek. Ancak sarı kırmızılıların Diagne’yi kadro dışı bırakarak futbolcunun piyasa değerinin düşmesine neden olan Club Brugge’ün bu talebini kabul etmeyeceği ifade edildi. Nitekim Diagne’nin sezon başında 9 milyon Euro olan piyasa değeri ise devre arası itibariyle 6 milyon Euro’ya kadar geriledi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0