Derbi Özel | Sinan Yılmaz: Derbiler orta sahada çözülür!

fenerbahçe-galatasaray
Süper Lig'de haftanın merakla beklenen maçında Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak. Sinan Yılmaz ile ile hafta sonu oynanacak olan derbi öncesi iki takımın son durumunu, eksiklerini ve ezeli rekabeti konuştuk. 

1- Derbi maçlarında oyundan çok mücadelenin daha çok ön plana çıktığını görüyoruz bu sebeple Fatih Terim orta sahada daha sağlam kalmayı düşünür yoksa çıkalım topumuzu oynayalım mı der?
Orta sahada sağlam kalmak çok önemli. Derbiler orta sahada çözülür. Fatih Terim ilk devre PSG - Real Madrid gibi güçlü takımlara karşı dengeyi sağlamak için üçlü savunmaya dönüyordu. Lemina yokken ben yine bunu bekliyorum. Ahmet - Donk - Marcao üçlüsünün önünde Mariano - Belhanda - Ömer - Saracchi ve ileri de Feghouli - Adem - Onyekuru olabilir. Belhanda ve Ömer'in arkasında üçlü savunma ile orta saha merkezi biraz dengelenmeye çalışılır gibi geliyor bana.

2- Fenerbahçe'nin Ankaragücü maçında en büyük sorunu beklerinin arkasına sarkan kenar oyuncuları oldu. şu anki düzende Onyekuru oynadığında da Galatasaray'ın pasla çıkışlarda hem Emre Akbaba hem de Onyekuru sebebiyle aksadığını görüyoruz. bu sebeple sol kenarda Ömer mi yoksa Onyekuru mu tercih edilir?
Hem Onyekuru, hem Akbaba bence bu maçlık lüks. Hele Lemina gibi bir dengeleyici yokken bu kadar kolay top kaybeden oyunculardan 2 tane birden kullanmak makul değil. İkisinden biri seçilecek. İç saha olsa belki Emre düşünülürdü ama deplasmanda, bu kadar kolay kontra yiyen bir takıma karşı, hızlı geçişleri de sürükleyebildiği için benim tercihim Onyekuru olurdu. Solda Marcao sol stoper, Saracchi kanadı boydan boya kullanan bir sol kenar oyuncusu ve Onyekuru da sol forvet gibi oynuyor. İçeride de Ömer gibi bir dinamo... Bu sol kanat son derece güçlü görünüyor.

3- Galatasaray'da Yeni Malatyaspor maçında önde baskıya karşı biraz affalamıştı. Fenerbahçe'de baktığımız zaman iç sahada önde basarak başlıyor. Fatih Terim derbide buna nasıl önlem alabilir? Ersun Yanal takımdaki eksiklerden dolayı bu maçta önde baskıdan vazgeçebilir mi?
Ersun Yanal bundan vazgeçmez. Fenerbahçe'nin en iyi yaptığı şey bu ve son haftalardaki hakem kararları da Fenerbahçe'yi daha da agresifleştirecek. Galatasaray'ın bu baskıyı kırmak için Onyekuru'yu rakip savunma arkasına koşturması lazım ve Adem Büyük ile rakip yarı alanda sık sık faul alması lazım. Hem Adem faul alma konusunda gerçek bir uzman, hem de Onyekuru savunma arkasına koşu atmada uzman. Bu iyi çalışılırsa Galatasaray rakibinin baskısını kırabilir. Aksi halde işi hiç kolay olmaz. Hele Lemina'sız merkezde Seri gibi, Emre gibi kırılgan adamlar oynarsa baskıdan kaçabilmek çok daha zor olur.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0