Erkan Süer resmen Galatasaray'da!

Ara transfer döneminin sona ermesine sayılı günler kala kadrosunu güçlendirme ve aynı zamanda gençleştirme operasyonunu sürdüren Galatasaray gelecek vaadeden bir ismi daha kadrosuna kattı. Boluspor altyapısında yetişen 2001 doğumlu Erkan Süer için her konuda anlaşma sağlayan kulübümüz 250bin TL bonservis ödeyecek. 2022 yılına kadar sözleşme imzalanan genç oyuncunun bir sonraki satışından pay maddesi bulunuyor. 

2001 doğumlu olan Erkan, futbola doğup büyüdüğü şehrin takımı olan Tokatspor'da başladı. Küçük yaşta burada çeşitli takımlarda forma giyen genç oyuncu bölgesel şampiyonalarda gösterdiği performansın ardından 2014 yılında Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Sadece bir sezonun ardından 14 yaşında Boluspor altyapısına geçiş yapan Erkan Süer burada uzun bir süre forma giydi. 2015-2018 yılları arasında çeşitli yaş kategorilerinde Kırmızı-Beyazlı formayı terleten Erkan, son olarak U21 Ligi'nde geçtiğimiz sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. U21 Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Boluspor U21 takımının en önemli ismi olan genç hücum oyuncusu ayrıca 2018-2019 sezonunda teknik direktör Orhan Kaynak tarafından ligin 32.haftasında Hatayspor karşısında 15 dakika şans bularak A takım seviyesinde ilk kez forma giyme heyecanı yaşadı. 

2018 yılından itibaren U21 Ligi'nde forma giyen Erkan, geçtiğimiz sezon 14 golle takımının kendi kategorisinde şampiyon olarak Süper Kupa'da finalde Galatasaray ile karşılaşmasında başrol oynadı. Bu sezon oynanılan U19 Elit Ligi'nde forma giydiği 8 maçta 8 gol kaydeden genç oyuncu aynı zamanda sezon başında A takım kadrosunda kampta yer aldı ve bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanılan 3.tur karşılaşmasında Payasspor maçında ilk 11'de görev aldı. 

Bugüne kadar akademi liglerinde çeşitli yaş kategorilerinde 150 maçta görev yapan Erkan Süer bu karşılaşmalarda attığı 77 golle dikkat çekti. Ofansif orta saha pozisyonunda görev yapan genç oyuncu bu sezon ayrıca U19 Milli Takımı'na davet edildi. Bu sezon oynanılan U19 Elit Ligi'nde forma giydiği 8 maçta 8 gol kaydeden genç oyuncu aynı zamanda sezon başında A takım kadrosunda kampta yer aldı ve bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanılan 3.tur karşılaşmasında Payasspor maçında ilk 11'de görev aldı.

SAHA İÇİ PROFİL: SAĞ AYAKLI 10 NUMARA
Boluspor A takımında zaman zaman şans bulan ancak düzenli olarak U19 takımında görev yapan Erkan Süer artık Galatasaray akademisinin başarısı için ter dökecek. Teknik heyetin gelişimini yakından takip ettiği genç oyuncuyu zaman zaman A takım kadrosunda görebiliriz. Genç oyuncu son zamanlarda akademi liglerde gösterdiği performansla adını sıkça duyduğumuz bir isimdi ancak takdir edersiniz ki, yakından tanıma yada saha içi meziyetlerini mercek altına almak için yeterli seviyede izleme şansımız yok. Ancak bilindiği üzere 180 boyundaki Erkan, kendisini kupada yada A takımda kısıtlı zaman içerisinde gösterdiği kadarıyla tempolu, hızlı ve çevik bir oyuncu.. Sağ ayağını kullanan genç oyuncu Boluspor altyapısında bugüne kadar hep forvet arkasında yada ikinci forvet rolünde oynadı ve işin doğrusunu söylemek gerekirse U21 Ligi'ne bir beden büyük geldi. Her ne kadar U21 Ligi'nde iki yaş küçük olsa da bu seviyede tekniğiyle ve oyun bilgisiyle fark yaratması aynı zamanda dikkatleri de üzerine çekti.

İşlenmemiş bir ham madde var elimizde ve bunu işlemek Galatasaray teknik ekibinin elinde.. Genç oyunculara şans vermesiyle bilinen ve özellikle dördüncü döneminde bu konuda hiç geri adım atmayan teknik direktör Fatih Terim'i düşündüğümüzde Erkan kısa bir süre içerisinde Galatasaray'da rotasyonun bir parçası olabilir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0