Fatih Terim: Mutlaka kazanmamız gerekiyordu!

Süper Lig'de sezonun 20.haftasında evinde Kayserispor'u ağırlayan ve sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

İşin taktiği, tekniği, fiziği bir tarafa bu gibi periyotların psikolojisinin iyi yönetilmesi gerekir. Çünkü rakipleriniz puan kaybetmiş, siz mutlaka kazanmanız gerekiyor. Bu birincisi.. Neredeyse sağa sola dönme şansınız yok, mutlaka kazanmak ve kayıpsız gitmek zorunda olan bir sezon. Böyle olduğunda çok kolay değil işin psikolojisini yönetmek. Oyunda değişim olduğu görünüyor, önemli olan beraber oynamayı ve birbirine güvenmeyi göstermek. Zaman zaman tabii ki bu kadar oyunu oynamak isteyen, ileride oynamak isteyen, devamlı yeni arayışlar içerisinde olan bir oyun anlayışı doğal olarak bazı zaafları da beraberinde getiriyor. Ancak her geçen maç süreyi daha çok arttırdığımızı düşünüyorum. İlk devrede ikinci yarıları pek oynayamıyorduk, sonra 60 dediler, şimdi 70-75 falan. Bir şeyler ilerliyor. Kendi evimizde kazanmak çok güzel bir şey tabii ki..

Zirvenin ortağı çok açıkçası, rakipler çok fazla. Her hafta ayrı bir hikaye, her maç ayrı bir senaryo. Hiç kimseye bakmadan kendimiz her maçı ayrı düşünerek, her maçı ayrı analiz ederek sadece kendi oyunumuzu oynayarak, kendi 3 puanımıza odaklanmamız lazım. O zaman rakiplerinizin kayıplarının bir anlamı oluyor, aksi takdirde bir şey ifade etmiyor. Her hafta zor olacak tabii ki, oyuncularımı bugün için kutluyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0