BSL | Aaron Harrison attı; Galatasaray kazandı!

galatasaray-tofaş
ING Basketbol Süper Ligi'nde hafta içinde Fenerbahçe Beko'yu deplasmanda yenerek büyük bir moral bulan Galatasaray Doğa Sigorta ligin 21. haftasında TOFAŞ'ı konuk etti. Başa baş bir mücadeleye sahne olan karşılaşmayı Galatasaray, skorla kazanmayı başardı.  Bu sonuçla Yenilmez Armada, Basketbol Süper Ligi'nde 15. galibiyetini aldı ve 3. sıradaki yerini korumuş oldu. 

GALATASARAY 80 - 75 TOFAŞ MAÇ ÖZETİ: 

Galatasaray karşılaşmaya John Roberson - Aaron Harrison - Göksenin Köksal - Alex Poythress - Zach Auguse ilk beşiyle başladı. Maçtaki ilk sayılarını  Poythress'ın turnikekesiyle bulan Yenilmez Armada, maçın ilk 5 dakikasını 15-11 önde geçti. İlk çeyrekte TOFAŞ'tan Devin Williams'ı durdurmakta zorlanan Cimbom, skor üstünlüğünü koruyamadı ve ilk periyod 20-20 eşitlikle sonuçlandı. 

İkinci çeyreğe Can Korkmaz'ın faul çizgisinden bulduğu sayılarla başlayan Galatasaray, Yiğit Arslan'ın üçlüğüyle skorda 24-20 öne fırladı. Mejia ve Lojeski'nin bulduğu sayılara engel olamayan Ertuğrul Erdoğan'ın öğrencileri 8-0'lık seri yedi ve çeyreğin ilk 5 dakikasını 27-28 geride tamamladı. Molanın ardından toparlanan Galatasaray, pota altında Auguse ve Poythress etkili kullanarak skor üstünlüğünü ele alırken Can Korkmaz'ın üçlüğüyle çeyreğe son noktayı koydu ve soyunma odasına 38-35 önde girdi.

İkinci yarıya Devin Williams ve Sami Mejia'nın sayılarıyla başlayan Tofaş, 4-0'lık seriyle 38-39 öne geçti. Cimbom, Arron Harrison'ı iyi kullanırken periyodun ilk 5 dakikası 49-49 eşitlikle geçirdi. Kıran kırana geçen çeyreğin son bölümünde Tofaş, Muhsin Yaşar'ın sayılarıyla 53-54 öne geçti ve son çeyreğe üstün giren taraf oldu. 

Son çeyrekte taraftarının desteğiyle çok etkili bir oyun ortaya koyan Galatasaray, Ege Arar, Aaron Harrison ve Zach Auguste'un iyi oyunuyla ilk 5 dakikayı 70-63 önde geçti. Maçın son 5 dakikası büyük bir çekişmeye sahne olurken TOFAŞ geri dönebilmek adına büyük efor sarfetti. Konuk ekip Mejia'dan bulduğu sayılarla farkı eritse de Galatasaray skor üstünlüğünü rakibine hiç vermedi. Aaron Harrison'ın sayılarıyla skordaki üstünlüğünü koruyan Galatasaray, maçın son bölümünde faul çizgisinden hata yapmadı ve parkeden 80-75'lik skorla galip ayrıldı. 

Galatasaray-TOFAŞ maçı istatistikleri: 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0