Süper Lig | İstatistiklerin dilinden Fenerbahçe galibiyeti...

Galatasaray, Kadıköy'de bir devri kapattı. Sarı kırmızılı takım ezeli rakibi Fenerbahçe'yi uzun senelerdir mağlup edemediği Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda bozguna uğrattı. 1-0 geriye düşmesine rağmen mücadeleyi bırakmayan Fatih Terim'in öğrencileri Ryan Donk, Radamel Falcao ve Henry Onyekuru'nun golleriyle zorlu mücadeleyi 1-3 kazandı. 

Bu müthiş maçın hikayesini bir de istatistiklerin ve sayıların dilinden okuyalım..

2: Hakem yaşanan saha içi olaylarından toplam 3 kez kırmızı kartına başvurdu. İlk önce itirazlarından dolayı Ersun Yanal'a gösterilen kırmızı kartla tecrübeli teknik adam tribüne yollanırken, daha sonra Belhanda ve Deniz Türüç arasında yaşanan gerginlikten iki oyuncuya da kırmızı kart çıktı.

4: Galatasaray, 4 senedir ezeli rakibi Fenerbahçe'ye maç kaybetmiyor.

4.1: Zorlu mücadelede yan hakemler ofsayt konusunda büyük sıkıntılar yaşamadılar. Yan hakemler toplam 4 kez ofsayt nedeniyle bayraklarını kaldırdılar. Her iki takımda 2'şer kez ofsayta yakalandı.

6: Maçın 4. golünü ve Galatasaray'ın 3. golünü atan Henry Onyekuru bu zorlu mücadeleye damga vurdu. Nijeryalı futbolcu 6 kez Altay'ın koruduğu kaleye şut çekti ve bu şutların 4'ü kaleyi bulurken 1'i gol oldu.

6.1: Her iki takımda 6 kez pas arası yaparak rakibinin oyununu bozmaya çalıştı. Maçın en çok pas arası yapan ismi 3 pas arasıyla Isla olurken onu 2 kez bu hamleyi yapan Mariano takip etti.

10: Kadıköy'den 3 puanla çıktığımız maçta toplam 10 adet korner kullanıldı. Bu kornerlerin 6 tanesi ev sahibi takım tarafından, 4 tanesi Galatasaray tarafından kullanıldı. Galatasaray beraberlik golünü kornerden Ryan Donk'un kafa vuruşuyla buldu.

10.1: Halil Umut Meler çaldığı faullerde ve saha içi olaylardan dolayı toplam 10 adet sarı kart çıkardı. Bu kartların 5'i ev sahibi takıma çıkarken 5'i Galatasaray'a çıktı.

14: Galatasaray kupa kaldırdığı yerde rakibine üstün bir oyun sergiledi. Sarı kırmızılı takım Altay'ın koruduğu kaleye toplam 14 şut çekti. Bu şutların 2 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 7 tanesi kaleyi buldu. Ev sahibi takım Muslera'nın koruduğu kaleye 10 şut çekerken bu şutların 5 tanesi ceza sahası dışından çekildi ve 4 tanesi kaleyi buldu.

14.1: Sarı kırmızılı takım kenar oyunlarında da rakibinden daha üstün bir performans sergiledi. Galatasaray, Fenerbahçe ceza sahasına toplam 14 orta açtı ve bu ortaların %21'i hedefi buldu. Fenerbahçe, Galatasaray ceza sahasına toplam 24 orta açarken bu ortaların %12'si hedefi buldu.

21: Galatasaray daha önce şampiyonluk kutladığı staddan 21 yıl sonra 3 puanla ayrıldı. Galatasaray bu sonuçla beraber bazılarının elinde kalan son oyuncağı da almış oldu.

25: Galatasaray savunması iyi performansını zorlu Fenerbahçe deplasmanında da devam ettirdi. Donk ve Marcao'nun yakaladığı uyum bu maça da yansıdı. Sarı kırmızılılar defanstan toplam 25 kez top uzaklaştırdı. Ev sahibi takımın 8 kez defanstan top uzaklaştırdığı göz önüne alındığında başarılı bir performans ortaya koyuldu. Maçın en çok defanstan top uzaklaştıran ismi 7 kez bu hamleyi yapan Marcao oldu. Onu 6 kez defanstan top uzaklaştıran Donk takip etti.

36: Hakem Halil Umut Meler için de zorlu bir atmosferde geçen maçta faul düdüklerinin fazlalığı dikkat çekti. Hakem toplam 36 kez faul için düdüğünü ağzına götürdü. Bu faullerin 22'sini Fenerbahçe yaparken 14 tanesini Galatasaray yaptı.

%42: Galatasaray hava topu mücadelelerinde ev sahibi ekibin gerisinde kaldı. Hava toplarının %42'sini kazanan sarı kırmızılı takım bu alanda üstünlüğü rakibine kaptırdı.

%45: Galatasaray, daha önce kupa kaldırdığı stadda yüksek oranda topa hakim bir futbol sergilemese de daha önce de 2012'de olduğu gibi Kadıköy'den istediği sonuçla döndü. Sarı kırmızılılar %45 oranında topla oynadı.

%54: Sarı kırmızılı ekip fiziken rakibine karşı ayakta kaldı. Galatasaray girdiği ikili mücadelelerin %54'ünden galip çıktı. Marcelo Saracchi girdiği 9 ikili mücadelenin 6'sından galip ayrılarak takımın en çok ikili mücadele kazanan ismi oldu. Fenerbahçe'de ise Nabil Dirar 11 ikili mücadelenin 6'sını kazanarak takımının en iyisi oldu.

%64: Sarı kırmızılı takım bu zorlu deplasmanda rakip sahada da kendi oyununu Fenerbahçe'ye kabul ettirdi. Pasa dayalı futbolu korkmadan inatla oynayan Galatasaray rakip yarı sahasında da %64'lük bir pas isabetiyle oynadı.

70: Jean Michael Seri orta sahada gösterdiği performansla Kadıköy'de alınan galibiyette büyük rol oynadı. Tecrübeli futbolcunun attığı 70 pasın 68'i hedefi buldu ve %97'lik bir pas isabeti sağladı. Seri hem maçın en çok pas atan ismi hem en yüksek pas yüzdesine sahip olan ismi oldu.

79: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalan ve gösterdiği performansla beraber attığı doğru ve başarılı paslarla kendinden söz ettiren Jean Michael Seri oldu.

%82: Galatasaray daha önce kupa kaldırdığı Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda kendi oyununu rakibe kabul ettirmekle kalmadı ve sezon başından beri beklenen, istenen pasa dayalı futbolda da başarılı oldu. Sarı kırmızılı takım böylesine zorlu bir deplasmanda %82'lik pas isabetiyle oynadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0