ÖZEL | Hatice Kübra İlgün: Aralık ayında Olimpiyatlar'a gideceğim belli oldu!

Hatice Kübra İlgün
Türkiye'de taekwondo branşında 2020 Tokyo Olimpiyatlar'ı için yaşanan İrem Yaman, Hatice Kübra İlgün ve Türkiye Taekwondo Federasyonu krizine ilişkin Hatice Kübra İlgün, FCN Blog'dan Can Bedel'in sorularını yanıtladı. Olimpiyatlar'da mücadele edecek olan milli sporcumuz bu kararın Aralık ayında belli olduğunu ve İrem Yaman'ın açıklamalarına çok şaşırdığını söyledi. 

Öncelikli olarak malum İrem Yaman sürpriz bir çıkış yaparak insanlarda "Neler oluyor?" sorularını doğurdu. Federasyon her ne kadar bir açıklama yapmış olsa da bu süreçteki aktörlerden biri olarak sizden de öğrenmek istiyoruz. İrem Yaman'ın açıklamaları hakkında neler söyleyeceksiniz? Sizin bu açıklamalara cevabınız nedir?
Tabii ki bu açıklamalara şaşırdım çünkü Aralık ayında zaten benim olimpiyatlara gideceğim belli oldu. Çünkü Moskova’da Grand Prix maçından yaklaşık 1,5 ay önce bizi bu maçın sonucu Olimpiyatlar'a kimin katılacağını belirleyecektir diye bir tebliğ yazısı geldi ve ikimizde bunu kabul ettik. Sonuçta dünyanın en iyi ilk 16'sı geliyor ve burada iyi derece gösteren sporcu Olimpiyatlar'da da madalyaya uzanacak demektir. Olimpiyat şampiyonu olan Jade Jones'le bende dövüştüm ve onu ben de yendim onu yenmek Olimpiyat'ta şampiyon olmak anlamına gelmiyor. Örnek verecek olursak Olimpiyat şampiyonunu yenen Amerikalı sporcuya 20 sayı farkı atıyorum.

Yapılan bu açıklamaların ardından aslında meslektaşınız, belki de arkadaşınız sizi bir nevi zan altında bıraktı. Bu bağlamda geçen 2 gün sizin için nasıl geçti? Sosyal medyada, gündelik hayatınızda destek veya tepki aldınız mı? Yani üzüldüğünüz veya sevindiğiniz bir durum yaşadınız mı?
Aslında yanlış bir algı oluşturulması ve 4 ay sonra bu konunun böyle bir şekilde gündeme gelmesi herkesi yanılttı. Özellikle kadın sporcunun hakkı yeniliyor gibi bir algı yaratıldı sanki onun yerine bir erkek sporcu gidiyormuş gibi.. Tabii ki çoğu birey olayın aslını bilmediği için ve haksızlık yapılıyormuş gibi göründüğü için bana bir yüklenme oldu. Daha sonra Federasyon'un yaptığı açıklamada her şey netleşince bir çok destek aldım. Sosyal medya tabii ki önemli ama ben fazla polemiğe girmek istemediğim için açıklamada bulunmadım.

2020 Olimpiyatları için yaşanan bu süreç üzerinde ekstra bir baskı yaratıyor mu?
Hayır. Zaten  ben çok iyi çalışıyorum ve çalışmalarıma devam edeceğim. Bu zamana kadar nasıl başarı elde ettiysem nasıl bu seviyeye geldiysem aynı kararlılıkla antrenmanlarıma ara vermeden hazırlanıyorum. 

Bu olayın talihsiz gelişmeyi bir kenara koyarsak elbette Olimpiyatları sormak istiyorum. 2019'da 4 Grand Prix Müsabakası'nda 1 altın, 2 gümüş ve 1 de bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde ettin hatta bunu başaran ilk Türk taekwondocu oldun. Şimdi Olimpiyatlar'daki hedefin nedir, altın madalya gelir mi?
Yaklaşık 7 yıldır 57 kiloda dövüşüyorum olimpiyattaki tüm rakiplerimle dövüştüm kim hangi stilde nasıl dövüşüyor biliyor ve tanıyorum. Şampiyon olmamam için hiç bir sebep yok ve bunu başaracağımı biliyorum. 


Olimpiyatlar için hazırlıkların nasıl gidiyor ve gelecek için kendine koyduğun en büyük hedefler, projeler neler?
Olimpiyatlar'a katılmak için çok zor, çok büyük aşamalardan geçmeniz gerekiyor ve ben bu süreçte bu hakkı elde ettim. Asıl benim için her şey şimdi başlıyor daha çok çalışmam gerekiyor çünkü tüm rakiplerim çok iyi. Şu an kamptayız ve antrenmanlarımızı sistemli programlı bir şekilde devam ediyorum. Şu an ki tek odak noktam olimpiyatlar tüm planımı programımı buna yönelik devam ettiriyorum.

Türkiye tarihinde 57kg’da son olarak 2008 Pekin olimpiyatlarında Azize Tanrıkulu madalya kazanmıştı. 2016’da ise Nur Tatar kendi klasmanı olan 67kg’da kazandı. Altın madalya kazanan kadın tekvandocu olmadı diye biliyorum. Uzun bir zaman sonra 57kg’da tartamiye çıkacağız. Rakipleri hakkında ne düşünüyorsun? Grand Prix’te mağlup ettiğin bazı isimler de olacak ancak kıta dışında da önemli rakipleri var. Bu konu hakkında neler söylersin seni en çok zorlayacak rakip kim?
Sonuçta Olimpiyat ve tüm rakiplerim çok iyi hepimiz iyi bir mücadele içinde olacağız bunu biliyorum. Rakip ayırmıyorum hepsinin ayrı bir stili var buna göre hazırlanıyorum. 


Türkiye'de maalesef futbol ve basketbol dışındaki branşlara çok değer verilmiyor. Siz de bir röportajınızda "gerekli değeri görmek istiyoruz" diyerek biraz sitem etmiştiniz. Kazandığınız başarılarla ilgi arttı mı, sponsorluk faaliyetleriniz kolaylaştı mı?
Hala bir sponsorum yok Olimpiyatlar'a katılacağım evet ama bir futbolcu transferi kadar konuşulmuyoruz mesela. Ama önemli olan ülkemi en iyi şekilde temsil etmek benim için en büyük değer bayrağımın yurt dışında dalgalanması İstiklal marşı tüm dünyanın ayakta dinlemesi bundan öte hiçbir şey yok. 

Son olarak bizim sormadığımız veya eksik kaldığımız bir konu varsa buradan insanlara söylemek istediğin bir mesaj var mı?
Belki çok tanınmıyoruz ama bizler için dua etsinler.Türk milletinin gücüne desteğine ihtiyacımız var.

                                                            FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR
                                          KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0