Sözleşmelere ek madde geliyor!

UEFA'nın aldığı karar doğrultusunda koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'da futbol neredeyse durma noktasına gelirken, yaz aylarına sarkacak olan takvim nedeniyle 31 Mayıs'ta biten oyuncu sözleşmeleri için de hukuki çalışmalar başlatıldı. 

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Perşembe günü federasyon başkanlarıyla yapılan zirvede liglerin ertelenmesi kararı çıkarken, bir yandan da sözleşmeler için hukuki çalışmalar başlatıldı. UEFA'nın tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa Şampiyonası'nı gelecek sezona ertelemesi ve bir çok turnuvaya da erteleme kararı gelmesi üzerine gözler oyuncu sözleşmelerine çevrilmişti. Futboldaki yeni takvim düzenlemesi sonrasında sezonun Haziran ayının sonuna kadar sarkması nedeniyle 31 Mayıs'ta sözleşmesi biten oyuncuların sözleşmelerinde de hukuki düzenlemelerin yapılması bekleniyor. FIFA'nın oyuncu transferi ve sözleşmeler talimatnamesinde yer alan "bir futbol sezonu sonuna kadar" maddesi nedeniyle sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan oyuncuların kontratlarının 1 ay daha uzaması bekleniyor. 

Galatasaray'da sezon sonunda Selçuk İnan, Ryan Donk, Mariano, Yuto Nagatomo gibi isimlerin sözleşmesi sona ererken; kiralık olarak kadroya katılan Mario Lemina, Jean Michael Seri, Florin Andone ve Henry Onyekuru'nun da sözleşmeleri sezon sonunda sona eriyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0