Süper Lig'e ara verildi!

Bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümcül sonuçlara sebebiyet veren koronavirüs geçtiğimiz günlerde ülkemizde de görülmeye başlanmıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemlerin ardından Spor Bakanlığı ve federasyonlar ilk etapta maçların seyircisiz oynanması yönünde kararını açıklasa da, Süper Lig'de haftanın maçları öncesinde yeni bir karar daha açıklandı. Yapılan açıklamaya göre ikinci bir karara kadar Süper Lig'e ara verildi! 

Ajansspor'da Burhan Can Terzi imzalı yer alan habere göre; Süper Lig maçları koronavirüs sebebiyle ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan konuyla ilgili resmi açıklamanın yapılması bekleniyor. 

SÜPER LİG ERTELENDİ
Çin'in Wuhan kentinde 2019 yılının Aralık ayında ilk olarak görülen ve çok hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılarak binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs (covid-19) nedeniyle Avrupa'da spor organizasyonları durma noktasına geldi. Virüse karşı alınan önlemler kapsamında Türkiye'de ilk olarak Nisan ayına kadar seyircisiz oynanma kararı alınan Süper Lig için yeni bir karar daha alındı ve ikinci bir karara kadar maçların ertelendiği açıklandı.

İTALYA KARANTİNA ALTINDA
Salgının en çok etkilediği ülkelerin başında gelen Avrupa ülkesi İtalya'da ligler bir süredir seyircisiz oynanırken, geçtiğimiz hafta itibariyle süresiz askıya alınmıştı. Juventus takımı oyuncusu Rugani ve Sampdoria forması giyen Gabbiadini'nin testlerinin pozitif çıkması sonrasında ülke futboluna ara verilirken, kulüplerde de karantina uygulaması başlatılmıştı.

DÜNYA DEVLERİ FAALİYETLERİNİ DURDURDU
Koronavirüs salgını İtalya'nın ardından İspanya, Fransa, Almanya ve İngiltere'de de kendisini ciddi bir şekilde gösterdi. 10 Mart itibariyle La Liga'da maçların seyircisiz oynanma kararı alınırken, 12 Mart itibariyle bu karar "liglerin ara verilmesi" olarak değiştirildi. Real Madrid kulübünde basketbol takımının karantinaya alınmasının ardından Barcelona'da da sportif faaliyetler geçici bir süreliğine durdurulduğu açıklandı. 

PREMIER LİG'DEKİ VAKALAR ENDİŞE VERİCİ
Premier Lig'de de koronavirüs kendisini oldukça sert bir şekilde gösterdi. Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta başta olmak üzere, bir çok futbolcuda görülen virüs nedeniyle Premier Lig ikinci bir emre kadar askıya alınırken, ligde mücadele eden takımlarda teker teker hastalık açıklamalarının yapılması paniği de beraberinde getirdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0