UEFA acil toplantı yapacak!

2019 yılının Aralık ayında Çin'de ilk olarak görülen ve süratle tüm dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle UEFA harekete geçti. Avrupa futbolunun bir numaralı ismi olan UEFA yetkilileri, kendilerine bağlı olan 55 ülke federasyonu ve futbolun paydaşlarını 17 Mart'ta acil olarak toplantıya davet etti. Toplantıdan çıkacak karar Süper Lig başta olmak üzere tüm Avrupa liglerinin kaderini belirleyecek! 

UEFA'dan yapılan açıklamada; tüm dünyada yaygın olarak görülen ve ciddi tehdit oluşturan koronavirüs salgını nedeniyle 17 Mart 2020 tarihinde UEFA'ya bağlı 55 ülkenin federasyonları, Profesyonel Futbolcular Birliği temsilcileri, Avrupa Kulüpler Birliği ve Avrupa Ligi temsilcileri ile bir video konferans yapılacağı ve Avrupa futbolunun konuya vereceği cevabın görüşüleceği kaydedildi. Görüşmelerin tüm yerel ligler, Avrupa Kupaları (Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi) ve yıl sonunda düzenlenecek olan Euro 2020'i kapsayacağı vurgulandı. 

Bilindiği üzere, Avrupa'da çeşitli ülkelerde görülen salgınlar üzerine İtalya ve İspanya'da ligler bir süreliğine ertelenmiş; Fransa ve Almanya'da ise maçlar seyircisiz olarak oynanmaya başlamıştı. Basketbolda ise NBA başta olmak üzere EuroLeague, EuroCup, Eurochallenge gibi turnuvalar askıya alınmıştı.

Futboldaki son gelişmeler için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0