UEFA başkanı Ceferin'nden futbola dönüş açıklaması!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonlarında süresiz erteleme kararı gelirken, UEFA başkanı Aleksander Ceferin geçtiğimiz günlerde İtalyan medyasına açıklamalarda bulundu. Yerel liglerin Haziran sonunda bile olsa başlatılması yönünde tavsiye kararı aldıklarını belirten Ceferin, merakla beklenen Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi hakkında da görüşlerini dile getirdi.

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ
UEFA, ettiği karın yüzde 87'sini dünya futboluna dağıtmaya hazır. EURO 2020'yi ertelemek büyük bir fedakarlıktı ancak Avrupa futoblunda bu kararın alınması için birliktelik olduğunu gördüm. Avrupa Kulüpler Birliği, Futbolcular Birliği ve ligler büyük bir birliktelik gösterdi. A,B ve C planları var ancak bu salgının ne zaman biteceğini kimse bilmiyor. Tüm sektörler gibi biz de beklemeliyiz. Şu anda insanların beklentilerini ve anlaşmazlıklarını unutmamak önemli. FIFA başkanı Gianni Infantino ile sürekli iletişim halindeyiz.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİRER KAHRAMAN
Doktorlar ve hemşireler bizim kahramanlarımız. Gece, gündüz çalışıyorlar. Kurallar var ancak Avrupa'nın bazı noktalarında uyulmadığını görüyorum. Bu üzücü. UEFA ve Avrupa futbolu birlikteliğini gösterdi. Paramızı sağlık için kullanalım, bencilliğe gerek yok. Kimse bu yaşananları unutmayacak, futbol pozitif bir enerji verecek. Bu bizim almamız gereken bir ders ve gelecekte farklı davranmak zorundayız.

ÜÇ ALTERNATİFİMİZ VAR
Alternatiflerden biri Mayıs ayının ortasında, Haziran'da ya da hatta Haziran'ın sonunda tekrar başlamak. Bu sezonu, bir sonraki sezonun başlangıcında bitirme seçeneği de var. Eğer ligler tekrar başlarsa, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin de tarihlerini paylaşacağız. Her şey liglere göre ayarlanacak. Önceliğimiz ligleri bitirmek, seyircisiz olsa da, yaz aylarında olsa da öncelik bu. Önemli olan Haziran sonunda tekrar başlamak, yoksa bu sezon kaybolur. Seyircisiz oynayıp oynamayacağımızı şu anda bilmek zor ancak ben Şampiyonlar Ligi finalinin seyircisiz oynanabileceğini düşünmüyorum. Oyuncuları da karantina biter bitmez oynamaya zorlayamayız.

SÖZLEŞMELER DEVAM EDECEK
Bizim 30 Haziran'da biten sözleşmeler ile ilgili bir karar verecek yetkimiz yok. Yeni bir turnuva da olmaz, takvim dolu şu anda. Uluslar Ligi de değişmeyecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0