beIN Sports ile kıran kırana pazarlık!

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde geçtiğimiz gün gerçekleştirilen toplantıda Süper Lig'in başlama tarihiyle ilgili olarak fikir ortaya çıkarken, telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda yayıncı kuruluş beIN Sports'un yetkilileri de toplantıda hazır bulundu. Koronavirüs salgını nedeniyle kulüplere bir süredir ödeme yapmayan beIN Sports'un lig takvimine göre yeni bir ödeme planı talep ettiği ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Bakan Kasapoğlu ile Süper Lig kulüp başkanlarının görüşmesine yayıncı kuruluşla yapılan pazarlık damgasını vurdu. Son ödemeyi yapmadıkları için tüm kulüpleri dara düşüren ve bu konuda taviz vermeyen beIN Sports temsilcilerinin teklifi oldukça ilgi çekici bulundu. Ligin yeniden başlaması konusundaki senaryolar ve olası tarihler tartışılırken, yayıncı kuruluşun, “Başlama tarihini kesinleştirin, ödemeyi hemen yapalım.” demesi ekonomik sıkıntılar geçiren kulüpleri oldukça heyecanlandırdı. Ancak ligin bitirilmesi süreci konusunda ise yayıncı kuruluşla kulüpler karşı karşıya geldi.

8 HAFTA OYNANSIN İSTİYOR
“8 maçı bir ayda bitirelim” diyen kulüplerin önerisini kabul etmeyen yayıncı, “Kaybım büyük.. Bu nedene 8 haftaya yayalım. Yoksa zararım daha da büyür.” diyerek sıkıştırılmış ligi kabul etmedi. Toplantıda alınan prensip kararlarının Mayıs başında kesinlik kazanacağı belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu, Bilim Kurulu ile görüşerek son kararını verecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0