Dört isim hakkında karar belli oldu!

Koronavirüs salgının finansal etkileri kapsamında kadrosunda gelecek sezon için planlamaya giden Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen isimler netlik kazandı. Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda Maicon, Mbaye Diagne ve Ryan Babel'i satarak kaynak yaratacak olan Sarı-Kırmızılılarda, geçtiğimiz sezon başında Nijerya'dan transfer edilen genç oyuncu Valentine Ozornwafor da kiralık verilecek.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim bu sezon kiralık olarak gönderilen başka takımlarda forma giyen 4 yabancı oyuncuyu gelecek sezonda da kadrosunda düşünmüyor. Yabancı kontenjanı dolu olan ve maliyetleri düşürmek isteyen Galatasaray'da üç oyuncuyla (Mbaye Diagne, Ryan Babel ve Maicon) yolların ayrılması beklenirken, genç oyuncu Ozornwafor ise oynama garantisiyle Süper Lig'den bir takıma kiralanacak. 

MAICON - AL NASR
Suudi Arabistan ekibi Al Nasr'da düzenli forma giyen Brezilyalı savunma oyuncusu Maicon için bonservis pazarlığı yapılacak. 1.5 yıldır burada forma giyen ve gösterdiği performansla takımının başarısında büyük rol oynayan Brezilyalı savunmacının 3-4 milyon Euro bonservisle satılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

MBAYE DIAGNE - ÇİN
Koronavirüs salgınından dolayı Çin'e transferi direkten dönen Senegalli forvet için tekrar şartlar zorlanacak. Fatih Terim'in istemediği ve geçtiğimiz sezon devre arasında 10 milyon Euro bonservisle Galatasaray'a gelen Diagne için sezon sonunda  6-7 milyon Euro'luk teklif gelse bile hemen kabul edilecek. 2022-23 sezonu sonuna kadar kontratı olan Diagne, G.Saray'dan yıllık 2 milyon 450 bin Euro kazanıyor.

RYAN BABEL - ABD
Ajax'ın geri gönderdiği Hollandalı yıldıza Florya kapıları kapalı. Yaşı, maliyeti ve özel hayatıyla kredisini tüketen Babel, MLS kulüpleri ile temasa geçti. Yaz tatillerini ABD'de yapan Babel bu ülkeye temelli gitmeye hazırlanıyor. 2021-22 döneminin ardından sözleşmesi bitecek olan Babel, yıllık 2.5 milyon Euro kazanırken, ayrıca 2 milyon Euro da imza parası aldı.

VALENTINE OZORNWAFOR - KİRALIK
Galatasaray'ın sezon başında Nijerya'dan transfer ettiği Valentine Ozornwafor bu sezon İspanya 2.Ligi ekiplerinden Almeria'ya kiralansa da burada istediği süreleri alamadı. Genç savunma oyuncusunun sürekli oynayarak tecrübe kazanmasını isteyen teknik direktör Fatih Terim, gelecek sezon için Ozornwafor'un "oynama garantisiyle" Süper Lig'den bir takıma kiralanmasını istiyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0