Süper Lig'in başlama tarihi belli oldu!

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada hayat durma noktasına gelirken, Türkiye'de de ligler süresiz olarak ertelenmişti. Bugün öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Futbol Federayonu Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile kulüp başkanları telekonferans yöntemiyle görüştü. Toplantının ardından yapılan açıklamalarda Süper Lig'in başlama tarihi de kısmen belli oldu!

Karşılıklı fikir - alışverişleri ve yaşanan süreçlerin değerlendirildiği toplantıda Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Alpay Azap ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) açıklamaları ışığında liglerin Ağustos ayının ilk haftasında bitirilmesini tavsiye eden UEFA İcra Komitesi’nin kararı değerlendirildi. 3 saat süren kritik toplantının ardından Kulüpler Birliği başkanı Mehmet Sepil, ligler hakkında en muhtemel senaryo hakkında da bilgi verdi. Sepil yaptığı açıklamada "Bu çok zorlu bir süreç, sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde sporun ve futbolun ne zaman başlayacağı tartışılıyor. Öngörü yapmak oldukça zor. Bu konuda sorumluluk TFF'de.. Nihat Başkanımız bu konuda öngörülerde bulunup bilgiler verdi. Ay sonu tekrar toplantı yapılacak. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile istişarede bulunulacak, sonrasında futbol maçlarının devamının ne şekilde ne zaman olacağı kararı verilecek. Bugün en muhtemel senaryoları konuştuk. Şu anda en muhtemel senaryo 12-13-14 Haziran'da lig ve Türkiye Kupası maçlarının başlayıp, 26 Temmuz'da bitirilmesi.. Tek şehirde oynamak söz konusu değil. Maçlar seyircisiz oynanabilir. Bunların hepsinin aynı şehirde olması senaryosu söz konusu değil. Maçlar, takımların bulunduğu şehirlerde, gerekli sağlık koşulları sağlanacak şekilde devam edecek." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0