Fernando Muslera: Galatasaray'da hep evimde hissettim!

Galatasaray'a geldiği günden itibaren gösterdiği performansla taraftarın gönlünde taht kuran ve kulüp tarihine geçen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera geçtiğimiz günlerde futbol akademisinde yer alan çocukların sorularını yanıtladı. Galatasaray Dergisi'nde yayınlanan özel söyleşide, kariyerinin en özel maçı olarak 2011-12 sezonundaki Kadıköy'de kazanılan kupayı koyan Fernando Muslera, uzun yıllar daha oynamak istediğini, ancak futbolu bıraktıktan sonra seve seve Terim’in yardımcısı olabileceğini söyledi.

RAKİPLERİNİZE DAİMA SAYGI DUYMALISINIZ
İlk oynadığım derbide, en azından sahaya çıkana kadar, çok büyük bir gerginlik vardı üzerimde ama sahaya çıktığım anda bütün gerginlik bitti. Kiminle oynarsanız oynayın, mutlaka saygılı olmanız lazım. Ben, Fenerbahçe’ye karşı oynarken tabii ki hırslanıyorum. Olabilirse 100-0 bile yenmek isterim veya Beşiktaş’ı 200-0 yenmek isterim. Önemli olan saygı duymak. Bence rakiplerime ne kadar saygılı olduğumu onlar da hissediyorlar.

TEKLİF GELDİĞİNDE LUGANO "DÜŞÜNMEDEN GİT" DEDİ
Lazio’yla 5 senelik bir kontrat imzalamak üzereydik ama kulüpte işler istenildiği gibi gitmedi. Bir anda Galatasaray’dan teklif aldım. Bu teklifi aldığım andan beri arayıp, konuştuğum bir oyuncu vardı; Diego Lugano. Eskiden Fenerbahçe’de oynuyordu. Uruguay Milli Takımı’nın kaptanıydı. Hemen onu aradım ve kendisine danıştım. O da bana, "Eğer böyle bir şey ciddiyse hiç düşünmeden Galatasaray’a gitmelisin, kesinlikle İstanbul’da olmalısın ve Galatasaray’da oynamalısın" dedi. Ben de hiç düşünmeden teklifi kabul ettim. Galatasaray sadece Avrupa'da değil, tüm dünya tarafından tanınan ve bilinen bir takım, yaptıklarıyla, başarısıyla.. Buraya gelince de zaten bunları fazlasıyla görme şansım oldu. Diğer taraftan da, Galatasaray taraftarları bütün dünya tarafından tanınan bir taraftar grubu, ne kadar hırslı oldukları, takımlarına son dakikaya kadar ne kadar destek oldukları, ve dünyanın her yerinde takımlarıyla birlikte oldukları için tüm dünya tarafından tanınıyorlar.

Uçuşumdan dolayı antrenmana biraz geç kalmıştım. Beni havalimanında Mert (Çetin) karşıladı ve Fatih hocanın yanına götürdü. Terim ile konuşmamızın sonrasında takım arkadaşlarım geldi. İlk günden beri kendimi Galatasaray’da hep evimde gibi hissettim. 

FATİH TERİM'İN YARDIMCISI OLMAK İSTERİM
5 yaşından beri futbolun içindeyim. Futbolla beraber büyüdüm, hâlâ da devam ediyorum. Futbol oynamaya devam etmek istiyorum. Daha önümde bence uzun yıllar var. Diğer yandan da, tabii ki Fatih Terim’in yardımcısı olmak beni çok gururlandırır. Eğer böyle bir şeye izin verirse, isterse, seve seve. Ama futbolu bıraktıktan sonra biraz dinlenmek ve tatil yapmak istiyorum. Sonrasında futbolun bir kısmında mutlaka yer alacağım, bu da antrenörlük olabilir tabii ki. Kafamda hâlâ bir soru işareti var. Antrenörlük mü, kaleci antrenörlüğü mü? Kaleci antrenörü olmaya karar verirsem de bu beni çok mutlu eder.

BURAK YILMAZ
Beni en çok zorlayan forvet oyuncusu olarak, hem burada benimle oynarken hem de ona karşı oynarken, ikisinde de Burak Yılmaz'ın ismini söyleyebilirim.

OSCAR CORDOBA
İdolüm olarak kesinlikle Oscar Cordoba'yı söyleyebilirim. Fabio Carini'yi de sayabiliriz Inter'de oynayan Uruguaylı bir kaleci. Ama asıl idolüm olarak Oscar Cordoba'yı söyleyebilirim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0