Florya'nın kaybolan yıldızları...

Galatasaray altyapısı her zaman yetiştirdiği isimlerle dikkat çekmiş ve adeta futbolcu fabrikası işlevi görmüştür. Son yıllarda Ozan Kabak, Emin Bayram, Atalay Babacan gibi isimleri çıkaran Galatasaray'da geçtiğimiz yıllarda büyük umutlarla altyapıdan çıkan ancak hayal kırıklığı yaratan isimler de elbette olmuştu. Biz de son yıllarda altyapımızdan yetişip büyük umutların bağlandığı fakat bekleneni veremeyen bazı isimlere bakacağız..

serdar eylik galatasaray

SERDAR EYLİK
2008 yılında PAF takımımızın Almanya’da katıldığı prestijli turnuvada, gösterdiği performansla turnuvanın oyuncusu seçilmiş ve dikkat çekmişti. Frank Rijkaard’ın A takıma çağırdığı Serdar, o dönem basında yapılan haberlerde Arda Turan’ın yerine aday gösterilmişti. Frank Rijkaard’ın hazırlık maçlarında şans verdiği Serdar, takımımızın UEFA Avrupa Ligi Elemelerinde oynadığı Tobol, Maccabi Netanya ve Levadia Tallinn maçlarında da forma şansı bulmuştu. UEFA Avrupa Ligi gruplarında oynanan Sturm Graz maçında da 90 dakika oynayan Serdar, ligde ise sadece Sivasspor maçında 5 dakika şans bulmuştu. Ocak ayında düzenli oynaması için Orduspor’a 1,5 yıllığına kiralanan Serdar, sonrasında da Denizlispor, Karşıyaka, Giresunspor ve Osmanlıspor’a kiralandı. Beklenen seviyeye gelemeyen Serdar Eylik şu anda 2. Lig Kırmızı grup ekibi Ankara Demirspor'da forma giyiyor. 


mertan caner öztürk galatasaray

MERTAN CANER ÖZTÜRK
Fatih Terim’in Prensi desek yanlış olmaz herhalde. 2011-12 sezonunda Benfica ile oynanan hazırlık karşılaşmasında kadroya alınan ve forma şansı verilen Mertan Caner Öztürk, gösterdiği performansla herkesi umutlandıran isim olmuştu. Şu isimler içerisinde de en çok umutlandığım ve üzüldüğüm isim oldu diyebilirim. Mertan 2011-12 sezonunda Türkiye Kupasında oynanan Adana Demirspor karşılaşmasında da 90 dakika forma giymiş ve 1 asist yapmıştı. 2012-13 sezonunu A2 takımında geçiren Mertan, Fatih Terim’in takımdan ayrılmasının ardından Altınordu’nun yolunu tuttu. Şu anda 1.Ligde Osmanlıspor formasını giyen Mertan, Benfica maçındaki 20 dakikalık performansıyla bize büyük umut verse de henüz beklenen seviyeye çıkamadı. 

özgür can özcan galatasaray

ÖZGÜR CAN ÖZCAN
Böyle yazıların vazgeçilmez ismi Özgür Can Özcan'a sıra geldi. 1987-88 jenerasyonun en umutlu olunan isimlerinden biriydi Özgür Can. Aslında zaten hepimizin tanıdığı, bildiği, herkesin duyduğu bir isimden bahsediyoruz. Altyapıda gol olup yağan isimlerdendi 52 gol atarak A Takıma çıkmış ve büyük umutlarla iyi işler yapması bekleniyordu. Sarı-kırmızılı formayla da 7 resmi maça çıkmış ve 1 gol atmıştı. Kariyeri hiç beklendiği gibi gitmedi. Galatasaray forvetinin vazgeçilmez ismi olması beklenirken o Süper Lig seviyesinde bile bir forvet olamadı. Alt liglerde sürekli takım değiştiren bir isim haline dönen Özgür Can, TFF 1. Lig içinse iyi bir forvet diyebiliriz zira yıllardır o seviyede. 31 yaşındaki forvet şu anda Giresunspor forması giyiyor ve bu sezon 26 resmi maçta 3 gol atıp 2 asist üretti.  

cafercan aksu galatasaray

CAFERCAN AKSU
Galatasaray'ın yıllar geçse de unutulmayacak jenerasyonu olan 1987-88 jenerasyonun en büyük yıldızı Cafercan Aksu'ydu. PAF takımında 60 maçta 37 gol atarak dikkatleri üzerine çekmiş yeteneğiyle büyük heyecan yaratmıştı. O jenerasyondan bir ismin Barcelona'da oynayacağı söylense muhtemelen çoğunluk bunun Arda Turan değil, Cafercan Aksu olacağını söylerdi ancak hayat işler beklendiği gibi gitmedi. Galatasaray formasıyla sadece 4 resmi maçta görev alan Cafercan'ın kariyeri için kırılma noktası belki de 2005 yılında Hagi'nin Ali Sami Yen'deki Gençlerbirliği maçında 2-1 gerideyken kurtarıcı olarak oyuna sürmesinin ardından Galatasaray kariyeri sona erdi. Cafercan'ın sarı-kırmızılı formayla son 20 dakikası olarak kayıtlara geçen o maç belki de tüm kariyerinin bitmesine sebep oldu. 87-88 jenerasyonunun en yetenekli ismi olan Cafercan alt liglerde bile tutunamadı, kayda değer işler yapamadı. Şu anda 33 yaşında olan Cafercan, kulüpsüz durumda. Cafercan Aksu son olarak 3. Lig ekibi Somaspor ve Bucaspor formaları giymişti. İki ekipte toplam 18 maça çıkarak 1 gol - 2 asist ile oynadı. 

cem sultan galatasaray
CEM SULTAN
Henüz 15 yaşında profesyonel sözleşme imzalanan Cem, altyapıda gösterdiği performansla büyük beklenti yaratan isimlerdendi. Geçmişte antrenörlüğünü yapan Recep Yazıcı’nın Türk Futbol tarihinin en iyi forvetlerinden biri olabilme potansiyeline sahip dediği Cem, altyapıda tabiri caizse leblebi gibi gol atıyordu. 2010-2011 sezonunda A2 takımında çıktığı 22 maçta 17 gol atan Cem, o sezon zaman zaman A takım kadrosuna da alınmış ve Kasımpaşa maçının son 10 dakikasında oyuna sürülmüştü. O sezon antrenmanda Servet Çetin’le tartışan Cem, sonrasında sosyal medya üzerinden de bu tartışmayı devam ettirmişti. Sezon sonunda takımın başına Fatih Terim’in gelmesinin ardından takımda tutulmak istenen Cem Sultan, Servet ile yaşadığı tartışmanın da etkisiyle takımda kalmak istemedi ve Kayserispor’a gitti. Burada beklediği şansı bulamayan Cem’in kariyeri bundan sonra istediği gibi gitmedi. Cem Sultan şu anda 3.Lig ekibi Modafen'in formasını giyiyor. Cem Sultan’la ilgili söylenecek en iyi şey atılan bir manşet; "Arena’nın ‘Sultan’ı’ olacaktı ama.."


ismail berk ünsal galatasaray

BERK İSMAİL ÜNSAL
Adnan Sezgin'in Gaziosmanpaşa'dan altyapıya kazandırdığı isimdi. Bu listeye dahil ederken de en kararsız kaldığım isimdi. Altyapı maçlarında fiziğiyle dikkat çekiyordu. Mancini'nin gelmesinin ardından 2013-14 sezonunda Türkiye Kupasında Tokatspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında forma şansı bulmuştu. Sonrasında ligde bazı maçların kadrosuna alınan İsmail Berk, Konyaspor karşılaşmasında sonradan oyuna girmişti ve gösterdiği performansla ligde Kasımpaşa ve Elazığspor maçlarında da forma şansı bulmuştu. Sezon sonunda düzenli forma giymesi için Antalyaspor'a kiralanan Berk, sonrasında da Giresunspor'a kiralanmıştı. İlk çıktığı zamanlarda Umut Bulut'un yerine yazdığım isimdi, ilerisi için beni umutlandıran isimlerdendi ancak beklenenin çok altında kaldı. Şu anda Sakaryaspor forması giyen Berk İsmail Ünsal, yeşil-siyahlılarda 2 sezonda çıktığı 57 maçta 30 gol atmayı başardı. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0