Galatasaray için olimpiyatları geri çevirdi: Myriam Henningsen!

1989-92 yılları arasında Galatasaray kadın basketbol takımında forma giyen ve 3 yıl üstüste lig şampiyonluğu yaşayan Sarayın Sultanları'nda dönemin yıldız ismi Myriam Henningsen kariyeriyle ilgili çarpıcı bir röportaj verdi. İspanyol basketbolunun en önemli isimleri arasında yer alan efsanevi sporcu yanı zamanda yurt dışında forma giyen ilk İspanyol kadın basketbolcu ünvanına da sahip.. 

İspanyol kadın basketbolunun tarihi figürlerinden birisi olan Henningsen, kariyerine ilişkin dikkat çeken detayları ülkesinde yayın yapan El Diario'ya anlattı.. Küçük yaşlardan beri İspanya'da kadın basketbolunun en büyük yeteneği olarak gösterilen efsanevi oyuncu, 1989'un yaz aylarında daha önce rastlanmamış bir karara imza attı ve Galatasaray ile sözleşme imzalayarak Türkiye'ye geldi. Ancak bu transfer hem Türkiye hem de İspanya'da büyük yankı uyandırmıştı!

Galatasaray günlerini anlatan Henningsen, "Yurt dışına transfer olmam 1992 Barcelona Olimpiyatları için kurulan takıma girme seçeneğimi ortadan kaldırdı. O zamanlar milli takımla Olimpiyatlara gitmem adına beni arayıp başka bir takıma imza atmamı istediler ama mutluydum ve maddi anlamda da iyi bir anlaşmam vardı. Bir Olimpiyat sporcusu olmak isterdim ama yurt dışında oynayan ilk kadın İspanyol oyuncu olmaktan da gurur duyuyorum. Şimdi çok daha yayın ama o zaman değildi ve bu değerliydi." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'daki en son gelişmeleri kaçırmamak için tıklayın!
Basketbol gündemindeki son gelişmeler için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0