Galatasaray'da kesinti belli oldu: 10 milyon Euro!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında tüm kulüpler ekonomik olarak zor günler geçirirken Galatasaray'ın gündeminde de maaş kesintisi bulunuyor. Yönetimin bir süredir üzerinde çalıştığı konu hakkında başkan Mustafa Cengiz bugün kulüp televizyonuna özel bir açıklamada bulundu. Cengiz, yönetim olarak maaş bütçesinde %10 civarında bir kesintiye gitmek istediklerini açıkladı.

Bu yılla ilgili hem acil alınması gereken önlemler var, bir de bu olayın sürmesinde almamız gereken önlemler var. Bizim yaptığımız hesaplamalar kısa dönem ve uzun dönem olarak. Kısa dönemde bizim giderlerimizi azaltmamız gerekiyor. Yıllık 60 milyon Euro vergi hariç profesyonel futbolcu giderimiz var. Bunun bir bölümünün, yaklaşık 10 milyon Euro, indirilmesini istiyoruz. Bu bölüm çok önemli bir şey tutmuyor. 150 milyon Euro total gider bütçemin içerisinde bu rakam %10 bile değil. %10'a çıkması söz konusu olabilir ancak üzerine çıkmayacak. Bizim istediğimiz bu talep acil olarak alınması gereken bir karar. Ülke ve dünya çok zor bir durumdan geçiyor. Bu zor durumu aşmamız için acil tedbirler almamız gerekir. En büyük gider kalemimiz olan futbolcu giderleri kısmında belli bir oranda kesintiye gitmeyi planlıyoruz ve hesaplıyoruz. Bunu mutlaka realize edeceğiz.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0