Galatasaray'da maaş indirimi ve dünyadan örnekleri!

Galatasaray
Bütün dünyada hızla yayılan ve insan hayatını tehdit eden koronavirüs nedeniyle spor organizasyonları askıya alınırken gelirlerden mahrum kalan kulüpler sporculardan indirim talep ederken Galatasaray'da da bugün kaptan Selçuk İnan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla fedakarlığa hazır olduğunu duyurdu. Peki dünyada hangi kulüpler şu ana kadar bu yola başvurdu? Sizler için bu takımları derledik.

BARCELONA
Dünya devi Barcelona geçtiğimiz hafta resmi sitesinden yaptığı açıklamayla tüm sporcularının maaşında %70 indirime gidileceğini ve bunun için görüşmelerin sürdüğünü duyurmuştu. İspanyol ekibinde bu teklifi ilk kabul eden isim ise sezon başında transferiyle gündem yaratan yıldız basketbolcu Nikola Mirotic olmuştu. Barcelona geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla basketbol ve futbol takımlarının maaşlarda %70 indirim yapılmasını kabul ettiğini duyurdu ve oyunculara teşekkür etti. 

JUVENTUS
Koronavirüsünden en çok etkilen ülke olan İtalya'da Serie A lideri Juventus da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla futbolcularla görüşüldüğünü ve maaşlarında indirim yapılması için anlaşma sağlandığını duyurdu. Juventus futbolcularla yapılan görüşmenin ardından 90 milyon euro gibi bir tasarruf sağlandığını açıklamıştı. 

OLIMPIA MILANO
Turkish Airlines EuroLeague ekiplerinden olan İtalyan takımı Olimpia Milano'da takımın koçu Ettore Messina geçtiğimiz gün İtalyan Haber Ajansı ANSA'ya yaptığı açıklamada kendisinin ve oyuncuların maaşlarında indirim konusunda üstlerine düşen görevi yapacaklarını ifade etmişti. İtalyan ekibinde kulüp sahibi Giorgio Armani yayınladığı yazılı bildiride kulüp başkanı Leo Dell’Orco, oyuncular ve teknik heyetin Lombardia bölgesindeki hastanelere destek olmak amacıyla maaşlarının bir kısmını bıraktıklarını açıkladı.

BC KALEV/CRAMO
VTB Birleşik Ligi'nde mücadele eden Estonya ekibi BC Kalev/Cramo Basketbol Takımı ligin askıya alınmasının ardından takımdaki tüm kontratları feshetti. Kulüp ciddi bir finansal sorun yaşarken takımın kapanabileceği de konuşuluyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0