Maaş indiriminde son gün 8 Mayıs!

Galatasaray'da maaş indirimi konusunda hareketli günler yaşanıyor. Koronavirüs salgını sonrasında ekonomik olarak ciddi anlamda etkilenen Galatasaray'da yönetim bir süredir teknik heyet ve oyuncularla maaş indirimi konusunda görüşmeler yapıyordu. Son olarak başkan Mustafa Cengiz kulüp kanalında katıldığı programda 10 milyon Euro civarında bir indirime gitmek istediklerini ve kısa bir süre içerisinde bu konuyu çözüme kavuşturacaklarını açıklamıştı. 

Fanatik gazetesinde yer alan habere göre; koronavirüs salgını sonrası liglerin ertelenmesi ve gelirlerin durmasıyla başlayan ekonomik krizden çıkış yolu arayan Galatasaray, oyuncu maaşlarında indirime gitme yolunu tercih etmişti. Bu doğrultuda futbolculara çeşitli oranlarda maaş feragatı içeren yeni teklifler mail aracılığıyla gönderildi. Menajerlerle de görüşmeler yapan Galatasaraylı idareciler şu ana kadar herhangi bir olumlu geri dönüş olmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşıyor. Yönetim gönderdiği resmi tebligatların ardından tüm takımdan 8 Mayıs Cuma gününe kadar net bir cevap bekliyor. Teknik direktör Fatih Terim ile yapılacak olan son görüşmenin ardından maaş indirimini kabul etmeyerek zor dönemde kulübe yardımcı olmayacak olan oyuncuların satış listesine konulması da seçenekler arasında olacak.

Kulüplerin bu finansal krizde kabul edilebilir ölçülerde sözleşme indirimine gitmesine FIFA da sıcak bakıyor. Ancak futbolcularla önce anlaşma yoluna gidilmesi gerekiyor. Yazılı teklifler de bu nedenle yapıldı ve cevaplar geldikten sonra daha net adımlar atılacak. Şu ana kadar sadece kaptan Selçuk İnan fedakârlığa hazır olduğunu resmen açıkladı. Fernando Muslera ve Radamel Falcao’nun da indirime sıcak baktığı yönünde iddialar var. Sezon başında takıma katılan ve yıllık 5 milyon Euro net ücret kazanan Kolombiyalı yıldızın indirimi kabul edip - etmeyeceği merakla bekleniyordu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0